„Pažljivkova pravila u saobraćaju prvacima voždovačke škole

Izvor: Studio B, 13.Nov.2014, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Pažljivkova pravila u saobraćaju" prvacima voždovačke škole

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović uručila je prvacima Osnovne škole „Bora Stanković" priručnike „Pažljivkova pravila u saobraćaju".

Akciju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije podržala je Opština Voždovac, a sa decom je o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju razgovarao predsednik ove opštine Aleksandar Savić.

Uručenje priručnika deo je edukativno-promotivne kampanje pod nazivom „Pažnja sad", u sklopu koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su prvaci u našoj zemlji dobili ovo zanimljivo štivo o edukaciji za veću bezbednost u saobraćaju. Ovakve akcije namenjene su saobraćajnom obrazovanju dece od najmlađeg školskog uzrasta, poručila je Andrea Radulović.

- Nama je cilj, ali i obaveza i odgovornost da se ovoj problematici, u saradnji sa opštinama, posveti veća pažnja i to svaki dan, kako bi deca naučila da se ispravno ponašaju u saobraćaju. Deca su naše najveće blago i zato se na sveobuhvatan način, uključujući i saradnju sa roditeljima, moramo posvetiti njihovoj bezbednosti - istakla je zamenica predsednika Skupštine grada.

Aleksandar Savić je naglasio da je nesumnjivo da se bezbednost dece mora podići na viši nivo. Zahvaljujući priručniku koji je prilagođen uzrastu najmlađih, deca će moći na vrlo zanimljiv način da steknu osnovna znanja o tome kako da se ponašaju u saobraćaju. Na kraju priručnika se nalazi test, koji će im omogućiti da vide da li su „položili ili ne", rekao je Savić. On je najavio da će se ovakve i slične akcije organizovati i ubuduće.

Đorđe Vranješ iz Agencije za bezbednost saobraćaja podsetio je da je saobraćajno obrazovanje i vaspitanje obaveza svih, definisana Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Grad Beograd primer je dobre prakse u ovoj oblasti, istakao je Vranješ.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.