Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Maj.2010, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Pavle i Čkalja dobili svoje ulice

BEOGRAD - Odbornici Skupštine Beograda usvojili su juče odluku o promeni naziva pojedinih ulica u više beogradskih opština.

Na sednici u čijem radu nisu učestvovali odbornici opozicije - Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke, nove nazive dobile su ulice u opštinama Savski venac, Voždovac, Novi Beograd, Čukarica, Vračar, Zemun i Rakovica.

Rakovički put u delu od Miloševog konaka ka Ulici patrijarha Dimitrija zvaće se po nedavno preminulom poglavaru >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srpske pravoslavne crkve Pavlu. Za skupštinskom govornicom se čulo i da bi ta ulica u narednih nekoliko godina trebalo da postane bulevar.

Deo Karađorđevog parka, sa desne strane Bulevara oslobođenja, između Pasterove i Tiršove, dobio je ime po naučniku Milutinu Milankoviću. Predviđeno je da se u tom delu parka postavi i njegov spomenik.

Prolaz koji spaja Resavsku i Kneza Miloša dobio je ime Čkaljino sokače, po glumcu Miodragu Petroviću Čkalji.

U naselju Belvil jedna ulica će se zvati Bulevar Crvene armije - od Bulevara Milutina Milankovića do Jurija Gagarina.

Naselje Ripanj će od danas imati ulicu koja će nositi naziv po generalu Ždanovu. Biće to ulica od kružnog puta Bulevar JNA - Beli Potok i Avalskog puta do Avalske ulice.

U opštini Čukarica, Lazarevački drum od Trgovačke do Savske magistrale zvaće se Maršala Tolbuhina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.