Parkiranje u Beogradu najjeftinije u regionu

Izvor: Press, 03.Jun.2010, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parkiranje u Beogradu najjeftinije u regionu

Beogradu i dalje nedostaje veliki broj parking mesta, a cene parkiranja najniže su u okruženju, ocenjuju u JKP "Parking servis". Prema rečima Branislava Arsenijevića, portparola tog preduzeća, iako mnogi smatraju da cene parkiranja nisu usklađene sa standardom stanovništva u zemlji, uporedna analiza pokazuje da je Beograd među najjeftinijim gradovima u regionu.Kako Press saznaje, parkiranje u prestonici uskoro će poskupeti, a nove cene odnosiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se i na ulična parkirališta i na garaže.
- U Bukureštu i Sarajevu sat parkinga u centru grada košta jedan evro, dok u Zagrebu cena raste na 1,50 do dva evra po započetom satu, što je tri puta više nego u Beogradu - istakao je Arsenijević.
Prema njegovim rečima, najveći problem zbog kojeg se javlja nedostatak parking mesta je to što su raniji planovi za razvoj Beograda predvideli infrastrukturu za 600.000 stanovnika.
- U Beogradu danas živi više od dva miliona ljudi, a registrovano je oko 600.000 motornih vozila - istakao je Arsenijević.
Kako kaže, otvaranje parkirališta na Slaviji i novih 65 mesta, jedno je od rešenja koje samo privremeno pomažu u rešavanju problema parkiranja u ovom delu grada.
- Već danas na parkiralištu na Slaviji nema nijednog slobodnog mesta - rekao je juče Arsenijević.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skuplje parkiranje u Beogradu

Izvor: Politika, 03.Jun.2010

BEOGRAD – Od ponedeljka, 7. juna, parking u Beogradu će poskupeti od šest do 30 dinara, u zavisnosti od atraktivnosti parkirališta i zone u kojoj se nalazi, saopšteno je danas iz Javnog komunalnog preduzeća "Parking servis"...U zoniranim delovima grada, prema novom cenovniku, sat parkiranja će...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.