Parkiralište Donji grad na Beton hali pušteno u probni rad

Izvor: Studio B, 15.Mar.2011, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parkiralište Donji grad na Beton hali pušteno u probni rad

Otvaranjem parkirališta Donji grad Beograđani su dobili 407 novih parking mesta

Ulaz u parking Donji grad je u Ulici Vojvode Bojovića, a izlaz preko tramvajske baštice u Karađorđevoj ulici.

Istovremeno, biće zabranjeno parkiranje na Savskom pristaništu, gde će do kraja meseca biti uređena i asfaltirana pešačka i biciklistička staza.

Krov Beton hale pretvoren je u posebno parkiralište, koje je opremljeno automatskom kontrolom ulaska i naplate, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << čime je obezbeđen bolji protok vozila.

Radovi su počeli prošle godine, a do tada je taj, inače atraktivan prostor bio zapušten, a pojedini objekti bespravno zauzeti ili izgrađeni. Sada je izgradnjom parkirališta Donji grad, zona beogradskog priobalja rasterećena, a delom i rešen problem parkiranja u strogom centru grada.

Ulaz u novo parkiralište, koje je pušteno u probni rad, je u Ulici vojvode Bojovića, a izlaz preko tramvajske baštice u Karađorđevoj ulici. U toku je postavljanje lifta, koji će prvenstveno biti namenjen osobama sa invaliditetom.

"Biće nešto više od 400 mesta i što je interesantno, tu je blizina Kalemegdana ali i sam sadržaj Beton hale, koji je poslednjih godina veoma atraktivan. Te činjenice ovo parkiralište čine veoma posebnim. Na ovaj način smo praktično omogućili da funkcioniše pešačka i biciklistička staza, koje su uz pristanište. Počinju i radovi na asfaltiranju i uređenju pešačke i biciklističke staze uz Savsko pristanište, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja meseca", kaže za Studio B portparol Parking servisa Bane Arsenijević.

Parkiranje više neće biti moguće uz samu obalu na pristaništu. Zbog toga je i uređen ovaj veliki parking na Beton hali. Grad inače ima u planu uređenje celog ovog prostora koje je prvo na udaru kada se u beograd stiže brodom.

Trenutno je u toku međunarodni arhitektonski konkurs za povezivanja krova Beton hale sa kalemegdanskim parkom. Vec su pocele prijave, ima oko 40 ucesnika konkursa, čak i međunarodnih strucnjaka koji su se prijavili. Konkurs će biti završen u junu kada će grad imatinajbolje rešenje koje ce omoguciti pesacku vezu između Karađorđevog parka , Beogradske tvrđave i pristaništa.

Iniicijativu za izgradnju parkirališta Donji grad i uređenje tog dela priobalja pokrenula je Skupština grada Beograda u maju prošle godine.

Kada je u pitanju parkiranje na novom parkingu, sat košta 50 dinara. Predviđena je i posebna cena od 4000 dinara za dnevnu pretplatu za mesec dana, od 7 do 20 sati i 30 minuta. Noćna pretplata je 2.200 dinara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parking na Savskom pristaništu pušten u probni rad

Izvor: Blic, 15.Mar.2011

Novi parking „Donji grad” na Savskom pristaništu sa 407 parking mesta pušten je u probni rad. Otvoreno je 24 sata, a parkiranje po promotivnoj ceni košta 50 dinara po satu. ..- Ulaz u novo parkiralište je u Ulici vojvode Bojovića, a izlaz je preko tramvajske baštice u Karađorđevoj ulici....

Nastavak na Blic...

Obnova biciklističke staza od Dorćola do Ade Ciganlije

Izvor: Blic, 16.Mar.2011, 03:00

BEOGRAD - Biciklistička staza od Beton hale na Savskom pristaništu do Ade Ciganlije biće potpuno rekontruisana do kraja juna. Radovi počinju najkasnije prvih dana aprila, a koštaće oko 20 miliona dinara...Deo koji je u planu za rekostrukciju je dugačak 3,6 kilometara, sa tim da će parče staze...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.