Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 17.Apr.2010, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parastos i liturgija u Jajincima

BEOGRAD - Crkva Svete braće Kirila i Metodija u Jajincima održaće sutra parastos žrtvama streljanim u tom prigradskom naselju tokom Drugom svetskog rata, rekao je Tanjugu sveštenik te crkve Dimitrije Kalezić.

Posle svete arhijerejske liturgije, koja će početi u devet časova, biće održan parastos žrtvama jajinačkog stratišta i potom litijski izlazak na mesto streljanja, mali pomen žrtvama u Spomen parku Jajinci i kratak prigodni program, kazao je Kalezić.

Na stratištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Jajincima ubijeno je više od 80.000 Srba, Roma, Jevreja, pripadnika NOR-a i drugih antifašista. Najveći broj streljanih doveden je tu iz logora na Banjici i sa Starog sajmišta, a u sadašnjem Spomen parku Jajincima su i sahranjeni. U tom spomen parku u toku su završni radovi na izgradnji hrama Svete braće Kirila i Metodija.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.