Pančevac iz hobija ilustrovao BESTSELER U AMERICI

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevac iz hobija ilustrovao BESTSELER U AMERICI

Da bi oraspoložio i usrećio prijatelje, Danilo Krlović (32) je crtao šaljive ilustracije koje bi im kasnije slao, ni ne sluteći da će ga upravo to dovesti do prilike da ilustruje knjigu koja je postala bestseler u Americi.

- Sve je počelo tako što sam iz hobija slao prijateljima šaljive stripove, kako bi ih oraspoložio. Oni su smatrali da su ilustracije sjajne, pa su me nagovarali da ih negde objavim. Ja sam iskreno to tretirao kao nešto usputno, bilo mi je glupo da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << promovišem - priča Danilo o svojim počecima.

Ubrzo je shvatio da su za pravljenje stranice na Fejsbuku potrebna dva klika i, vodeći se parolom "ajde, neka stoje negde", počeo je da objavljuje radove na sada već popularnoj stranici "Kontrazen".

- Stranica je doživela ekspanziju i niotkuda se pojavila Tamara Višković, devojka koja je profesionalni ilustrator. Ponudila mi je da me spoji sa suprugom svog klijenta, koja je radila na knjizi za decu, i tako sam počeo saradnju - priča mladi umetnik, inače diplomirani politikolog i pravnik koji trenutno sprema doktorsku disertaciju.

Dve nedelje nakon što su završili sa knjigom, spisateljica Vendi Vandepol, autorka dela “Spas” i “Ledena oluja”, obaveštavala ga je o neočekivanim uspesima.

Knjiga “Spas” je postala najprodavanije dečja knjiga, a autorka je dobila brojna priznanja za nju.

Za Danila je to značilo posvećivanje ilustracijama, a počeo je da se bavi i frilensom. Ovaj ambiciozni mladi umetnik uporedo privodi i školovanje kraju, a uskoro će ga krunisati doktoratom.

Na pitanje kako uspeva sve da postigne, i da li zbog ilustracija trpe njegova okolina i slobodno vreme, kaže da ne želi da zvuči pogrešno, ali da ga porodica i prijatelji mole da spava.

- Dao sam poslednji ispit na doktoratu pre nedelju dana, ostala mi je samo disertacija. Pre toga sam završio diplomatiju i bezbednost, a kako je “Kontrazen” izlazo noću, to znači jako malo sna za mene - kaže Danilo.

Osim toga, on još objašnjava da ga sreća koju izaziva u ljudima tera da ide dalje.

- Činjenica da to što radiš usrećuje ljude, a pritom se ne radi o politici, religiji ili plasiranju neke svoje ideje, te tera da nastaviš, pa makar umro. Za ljude sa ovog prostora je, na žalost, uobičajeno da istovremeno rade i po nekoliko poslova, a da kada dođe red na ono što vole, to rade sa zadovoljstvom ma koliko umorni bili - iskren je Danilo.

Video: Kako izgleda prodaja i zamena traženih knjiga u Beogradu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.