PUT KA SVETLOSTI Tribina i dokumentarac o Pupinu u DKCB

Izvor: Blic, 21.Feb.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUT KA SVETLOSTI Tribina i dokumentarac o Pupinu u DKCB

Edukativna tribina o liku i delu Mihajla Pupina biće održana u ponedeljak od 18 sati u Dečjem kulturnom centru Beograd. Biće prikazan i animirano - dokumentarni film "Mihajlo Idvorski Pupin - Put ka svetlosti" Save Sajka.

Na tribini će biti predstavljene manje poznate činjenice o Pupinu kao velikom rodoljubu, meceni, donatoru razvoja srpske umetnosti i čuvaru kulturnog i duhovnog blaga našeg naroda.

Organizatori ovim žele da obeleže 2015. - Međunarodnu godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svetlosti i da naprave svojevrstan omaž vrednostima za koje se zalagao i sam Pupin.

Cilj tribine je da se najpre svi profesori fizike i istorije upoznaju sa načinima na koje učenicima u okviru obrazovnog programa na časovima mogu predstaviti lik i delo Mihajla Pupina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tribina i film o Mihajlu Pupinu u Dečjem kulturnom centru

Izvor: Studio B, 22.Feb.2015, 12:26

U Dečjem kulturnom centru Beograda (Takovska 8) u 18 časova održaće se tribina o liku i delu Mihajla Pupina i prikazan animirano-dokumentarni film „Mihajlo Idvorski Pupin - put ka svetlosti", autora i producenta Save Sajka...Mihajlo Idvorski Pupin je jedna od najznačajnijih ličnosti istorije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.