PRVI INTERNET PENZIONERI

Izvor: Kurir, 13.Jul.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI INTERNET PENZIONERI

U elektronskoj čitaonici biblioteke „Đorđe Jovanović“ Milan Krkobabić dodelio sertifikate najstarijim polaznicima kursa

Kompjuteri nisu bauk za penzionere! Ovo je potvrđeno i juče u elektronskoj čitaonici biblioteke „Đorđe Jovanović". Tu je Milan Krkobabić dodelio sertifikate najstarijim polaznicima besplatnog kursa računara u okviru projekta „Elektronska pismenost 65+".

-Vrata biblioteke otvorena su za sve starije od 65 godina koji se upoznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa najnovijom tehnologijom. Interesovanje za ovaj vid edukacije bilo je veliko. Stariji građani su bili optimistički nastrojeni i spremni za nove izazove - rekao je zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić.

Direktorka gradske biblioteke Jasmina Ninkov kaže da je „veoma zadovoljna radom starijih građana i njihovom upornošću":

- Ovo je bila prva grupa polaznika i naša očekivanja su ispunjena. Dvadeset polaznika uspešno je završilo kurs koji je trajao šest nedelja.

Zadovoljstvo se moglo videti i na licima penzionera, koji do sada nisu imali priliku da nauče nešto o poslednjem koraku tehnologije.

- Ovo je bilo lepo i zanimljivo iskustvo. Nikada nije kasno za nove izazove i početke. Dosta toga sam naučila i sada mogu da se snalazim na računaru isto kao i omladina - rekla je Bosiljka Zec (85).

(N. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.