PROTEST RODITELJA Maturantima Matematičke gimnazije loše obračunati bodovi sa takmičenja

Izvor: Blic, 30.Jun.2017, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST RODITELJA Maturantima Matematičke gimnazije loše obračunati bodovi sa takmičenja

Nezadovoljni roditelji malih maturanata Matematičke gimnazije okupili su se danas ispred Ministarstva prosvete, u znak protesta zbog načina bodovanja osvojenih nagrada na državnom takmičenju iz matematike.

Prema rečima roditelja, ove godine, prvi put u poslednjih pet decenija, deci nisu obračunati bodovi za osvojene nagrade prilikom upisa u srednje skole.

- Tokom upisa, prošlog petka kada je izašao spisak sa podacima o bodovima koja deca imaju, neko je protumačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravilnik na svoj način i samo deci sa tri najviše osvojenih poena na takmičenju dodelio bodove, i na taj način nije uvažio Društvo matematičara koji je deci po svom Pravilniku dodeljivao 1, 2. i 3. nagradu, što jeste i međunarodni pravilnik - priča Goran Mrkaić, roditelj jednog od učenika koji je pohađao 7. i 8. razred u Matematičkoj gimnaziji.

Kako bi se došlo do rešenja, roditelji će se u ponedeljak u 11 sati sastati sa predstavnicima Ministarstva prosvete, direktorom Matematičke gimnazije i predsednikom Društva matematičara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.