POKRET ZA PREOKRET: Od ponedeljka akcija za raspisvanje izbora u Beogradu

Izvor: Kurir, 31.Jan.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKRET ZA PREOKRET: Od ponedeljka akcija za raspisvanje izbora u Beogradu

BEOGRAD - Pokret za preokret pozdravio je pridruživanje opozicionih stranaka zahtevu za raspisivanje vanrednih izbora u Beogradu.

"Nesposobna vlast (gradonačelnika Beograda) Siniše Malog i (gradskog menadžera) Gorana Vesića prethodnih dana nije bila u stanju da zauzme jasan stav u vezi s vanrednim izborima u Beogradu, pa će Pokret za preokret od sutra intenzivirati akciju za raspisivnje vanrednih izbora u Beogradu", navedeno je u saopštenju tog pokreta.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najavljeno, Pokret za preokret će pored političkih stranaka i pokreta pozvati nevladine organizacije i građane da im se u toj akciji pridruže.

"Siniša Mali i Goran Vesić ne smeju da donesu odluku o raspisivanju vanrednih izbora u Beogradu već su se sakrila iza kolebljivog premijera u ostavci Aleksandra Vučića, koji je svestan da je učinak SNS-a na vlasti u Beogradu daleko od pozitivne ocene", dodaje se u saopštenju.

Pokret za preokret pozvao je premijera Vučića da "proveri raspoloženje Beograđana".

"Pitamo premijera da li je spreman da na izborima dobije ocenu i za slikanje pored, kako njegovi koalicioni partneri ističu, 'okrečenog Prokopa'", kazao je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Pokret za preokret "upozorio" je gradjane na opasnost od kršenja izborne volje na narednim lokalnim izborima u beogradskim opštinama "jer je vlast SNS-a pokazala da ne preza od pretnji i ucena kao u slučaju Vračara ili Mladenovca".

Autor: Agencija BETA,Foto: Fonet Nenad Orčević

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.