PO ČEMU GAZIMO Da li znate šta se i danas nalazi ispod Knez Mihailove ulice?

Izvor: Kurir, 20.Sep.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO ČEMU GAZIMO Da li znate šta se i danas nalazi ispod Knez Mihailove ulice?

BEOGRAD - Prostor današnjeg Beograda naseljen je od davnina o čemu svedoče mnogobrojne iskopine koje se nalaze na teritoriji današnje srpske prestonice. Ipak, malo ljudi zna šta se nalazilo na mestu današnje Knez Mihailove ulice.

Drevni Singidunum, grad koji se nalazio na mestu današnjeg Beograda i na čijim temeljima je zapravo i nastala današnja prestonica Srbije, bio je antički grad koji su prvo naselili Skordisci još u 3. veku p.n.e, a kasnije su ga utvrdili Rimljani. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Rimljani su započeli sa osvajanjem okoline Singidunuma tokom 1. veka p. n. e. Singidunum je postao važno strategijsko mesto duž Vie Militaris – važnog rimskog puta koji je povezivao tvrđave i naselja duž granice sa Dunavom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.