Izvor: Blic, 14.Okt.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLATIŠ REZERVACIJU, A AUTOBUS NE DOĐE Muke Mladenovčana kako bi stigli do Beograda

Rezervacija mesta u "Lastinim" autobusima na relaciji Mladenovac – Beograd, uprkos dodatnom trošku, u terminima u kojim je saobraćajni špic, putnicima znači malo ili ama baš ništa.

Stanovnike ove opštine toliko je razljutio ovaj sistem da su juče sa sve kupljenim kartama bojkotovali kontrolore.

- Kupila sam kartu za 12.05 Pojavio se autobus u sledećem terminu, a vozač nam je rekao da ne možemo da iskoristimo rezervacije iako se naše vozilo nije ni pojavilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kada je ušla kontrola, svi putnici smo solidarno bojkovali i nismo hteli da im ih pokažemo – priča Mladenovčkanka N. M i tvrdi da svaki drugi autobus po redu vožnje ne dolazi.

Iz "Laste", ipak, ističu da linija 493 koja saobraća autoputem ima veliki broj putnika, pa svaki poremećaj i kašnjenje duže od desetak minuta izaziva preopterećenje nekoliko narednih polazaka.

- Polasci se održavaju po planiranom zimskom redu vožnje dostavljenim od strane Direkcije za javni prevoz. Bilo je prethodnih dana izvesnih kašnjenja uslovljenih izmenama režima saobraćaja, usled zastoja koji u Beogradu nastanu svaki put sa pogoršanjem vremenskih prilika – rečeno je iz “Laste”.

Na liniji 493 dnevno se održava oko 167 polazaka. Vremenski interval između polazaka iz Mladenovca, za vreme jutarnjeg vršnog opterećenja, je od 5-10 minuta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.