PLANINA NA NOVOM BEOGRADU

Izvor: Kurir, 31.Jan.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLANINA NA NOVOM BEOGRADU

BEOGRAD - Zgrada - planina u kojoj će biti smešten naučni centar "Scienceskape", a koja bi trebala da bude izgrađena u centru Novog Beograda, pobedila je na konkursu koji je raspisao Centar za promociju nauke. Veštačka planina je vizija arhitektonskog studija "OFF Architecture".

Pitanje je da li će tako radikalno stapanje planine i gradnje biti dobro prihvaćeno, ali to predstavlja karakteristični "OFF Architecture" dizajn, koji podrazumeva povezivanje prirodnih elemenata sa postojećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << okruženjem.

Projeka, takođe nazavan i "Blok 39", zamišljen je kao naučni park i centar sa programom koji se fokusira na promociju prirode i nauke.

Dizajn centra bi trebalo da inspiriše posetioce i postane simbol Srbije kao zemlje koja gleda u budućnost. Koncept planine je da izoluje posetioce od gradske vreve, pružajući im prirodno okruženje faune i vodopada. Eksterijer objekta trebalo bi da bude prekriven drvećem i biljkama.

Unutar planine predviđene su konferencijska i pozorišna sala i planetarijum. Na vrhu bi se nalazila platforma-terasa sa koje se pruža pogled na čitav grad.

Projekat je zbog loših vremesnkih uslova i probijanja rokova za sada odložen. Bez obzira što je prva prilika propuštena, "OFF Arhitecture" je i dalje zainteresovana za izvođenje ovog projekta u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Izgradnja planine na Novom Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 01.Feb.2011, 08:14

BEOGRAD - Zgrada - planina u kojoj će biti smešten naučni centar "Scienceskape", a koja bi trebala da bude izgrađena u centru Novog Beograda, pobedila je na konkursu koji je raspisao Centar za promociju nauke. Veštačka planina je vizija arhitektonskog studija "OFF Architecture"...Pitanje je da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.