PARKING U BEOGRADU: Cena zavisi od doba dana?

Izvor: Večernje novosti, 29.Jul.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARKING U BEOGRADU: Cena zavisi od doba dana?

JKP "Parking servis" analizira mogućnosti uvođenja novih alternativnih modela parkiranja i naplate. Ideja je da se uspostave i različiti cenovnici i za karakteristični period sedmice i meseca PARKING servis" mogao bi u narednom periodu da koriguje svoj cenovnik. Ovo gradsko preduzeće planira da izradi analizu ekonomskih i saobraćajnih uslova koji utiču na sistem parkiranja. Na osnovu dobijenih rezultata, između ostalog, razmatraće se mogućnost uvođenja različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << cena parkinga za određeno doba dana. Kako planiraju nadležni, cilj izrade ovog plana jeste da se odredi efekat svih parametara koji utiču na sistem parkiranja u prestonici kako bi se došlo do najprihvatljivijeg modela za obračunavanje svih pojedinačnih cena parking-mesta. Takođe, razmišlja se i o alternativnim modelima parkiranja u garažama, parkiralištima i zoniranom području. Pročitajte još - PEŠAČKE ZONE U CENTRU PRESTONICE: Parking samo lokalnim stanarima, senzor "čita" tablice - Neophodno je definisati predlog cenovne politike i njihove posledice na očekivane prihode preduzeća - stoji u obrazloženju. - Treba razmotriti mogućnost uspostavljanja različitih cena u karakterističnim periodima dana, sedmice i meseca, a zatim proveriti tehničke mogućnosti primene. Osim ove novine, koja je još na dugačkom štapu, plan preduzeća je da se sagledaju cenovnici za dugotrajne "parkirače", odnosno stanare, kao i za rezervisana parking-mesta. - Posebno analizirati iznose dnevne parking-karte na javnim parkiralištima koja moraju biti u korelaciji sa cenom satnog parkiranja - planirano je analizom "Parking servisa". Pročitajte još - Naplaćuju parking, a krateri buše gume - Zatim, razmotriti eventualni porast date cene u zavisnosti od atraktivosti područja na kojoj se primenjuje, odnosno da li je reč o crvenoj, žutoj, zelenoj ili zoni bez vremenskog ograničenja. POSKUPLjENjE PROŠLE GODINE PARKIRANjE je poslednji put poskupelo prošlog leta u proseku za deset do dvanaest odsto. Do tog korigovanja, cenovnici se nisu menjali osam godina.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novina na "dugačkom štapu": Cena parkinga zavisiće od doba dana?

Izvor: B92, 30.Jul.2019, 08:27

JKP Parking servis analizira mogućnosti uvođenja novih alternativnih modela parkiranja i naplate...Ideja je da se uspostave i različiti cenovnici i za karakteristični period sedmice i meseca...Ovo gradsko preduzeće planira da izradi analizu ekonomskih i saobraćajnih uslova koji utiču na sistem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.