PALJENJE BADNJAKA I NA KALEMEGDANU Rasplamsala se vatra i ispred crkve Ružice

Izvor: Blic, 06.Jan.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALJENJE BADNJAKA I NA KALEMEGDANU Rasplamsala se vatra i ispred crkve Ružice

Nakon održane službe, stotinak ljudi okupilo se ispred crkve Ružica na Kalemegdanu kako bi zajedno zapalili badnjake i proslavili Badnje veče.

Sugrađani sa decom, porodicom i prijateljima, bacali su badnjake u vatru zajedno sa sveštenicima. To zadovoljstvo roditelji su uglavnom pružali najmlađima.

Mali Lazar (6) bacio je tri badnjaka i tako poželeo čak tri želje.

- Prekosutra mi je rođendan pa sam poželeo mnogo poklona. Kada sam bacio drugi badnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poželeo sam zdravlje za svoju porodicu, a za treći ljubav - kaže Lazar Brašnjović (6) koji je ispred crkve došao sa roditeljima i bratom Mikom (8).

Među okupljenima bilo je i onih koji su u Beograd pristigli kako bi baš ovde, sa porodicom, proslavili najlepši hrišćanski praznik.

- Dolazimo ovde svake godine, a sestra mi je došla iz Banja Luke kako bi sa nama dočekala Božić. Zapalili smo badnjak i kod kuće i ovde i to je naša tradicija - priča Milan Gojković.

Badnjak u vatru bacila je njegova ćerka Andrea (12) koja kaže da je tada poželela zdravlje, sreću i uspeh za svoju porodicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.