Overavanje zdravstvenih knjižica, a posle staž i akcije

Izvor: Blic, 09.Feb.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Overavanje zdravstvenih knjižica, a posle staž i akcije

Gradonačelnik Dragan Đilas primio je juče delegaciju Samostalnog sindikata PKB-a i obećao im da će ubrzo predstaviti rešenje za njihovu situaciju.

Radnici PKB-a traže da država ispuni zaostale obeveze prema njima, da im uplati zdravstveno osiguranje, poveže radni staž od 2005. godine i da im dozvoli upis besplatih akcija preduzeća.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković kaže da će Grad, nakon preuzimanja PKB-a, jasno definisati ko je za šta odgovoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ovoj korporaciji, a gradonačelnik će održati sastanak sa radnicima u PKB-u.

- Na sastanku sa predstavnicima sindikata dogovorili smo se da pokušamo da ubrzamo uplatu zdravstvenog osiguranja da bi radnici što pre dobili overene zdravstvene knjižice – kaže Čučković.

Prema najavama, Grad bi trebalo da preuzme PKB najkasnije do 1. marta.

Predsednik samostalnog sindikata PKB-a Miodrag Mladenović kaže da na sastanku sa gradonačelnikom nije definisano konkretno rešenje situacije za radnike PKB-a, ali da je gradonačelnik obećao da će danas predstaviti plan za rešavanje ove situacije. On kaže da su saslušani zahtevi radnika za uplatu zdravstvenog osiguranja, povezivanje radnog staža od 2005. godine i mogućnošćnosti za upis besplatnih akcija PKB-a, ali da se to tek može ostvariti kad korporacija pređe u ruke Grada.

- Problem je u tome što je preduzeće sada u rukama države, a u obavezi Ministarstva finansija je da uplati zdravstveno osiguranje. Gradonačelnik nam je obećao da će se to veoma brzo desiti - kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, za danas je najavljen sastanak Izvršnog odbora samostalnog sindikata PKB-a na kome će radnici odlučiti da li će stopirati najavljenu blokadu Pančevačkog mosta i Zrenjaniskog puta, koji bi prema najavama trebalo da se dese u sredu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.