Ovaj bidermajer će biti moj!

Izvor: Blic, 27.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj bidermajer će biti moj!

Jao, vidi kako je lep ovaj bidermajer. Ovo je ono što sam zamišljala. Sledeće nedelje, on će biti u mojim rukama. Biće to moje venčanje iz snova, ushićena je bila Aneta Samaradžić, dok je s majkom obilazila štandove na Sajmu „Dani venčanja" koji se ovog vikenda održava u EXPO centru.

Nekoliko stotina Beograđana, uglavnom mladih parova, s velikim interesovanjem je prilazilo i razgledalo brojne štandove. Neki su već znali datum venčanja, pa su došli da izaberu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pozivnice, nakit, tortu ali i venčanicu i odelo.

- Idi tamo i gledaj odelo, a ja ću da probam venčanicu. Znaš da neće ispasti dobro ako me budeš video u njoj pre venčanja. Nemoj slučajno da si virio - terala je Mirjana svog budućeg muža Strahinju od garderobe u kojoj je isprobavala venčanicu. On ju je poslušao i strpljivo je gledao odela.

- Odlučili smo pre deset dana da će venčanje da bude 21. februara. Pronašli smo restoran i muziku, a iskoristili smo ovaj sajam da sve ostalo nabavimo. Vidim da ima svega, od pozivnica do limuzine - kazao nam je Strahinja.

Na prvom ovogodišnjem Sajmu venčanja predstavili su se saloni venčanica, muške konfekcije, zlatarske radnje, cvećare, agencije za organizovanje venčanja, restorani, poslastičarnice, firme specijalizovane za dekoraciju svih vrsta proslava, kao i svi ostali čije su usluge nezaobilazne za pripremu vašeg venčanja. Na licu mesta mogli ste izabrati pozivnice, rentirati limuzine, zakazati fotografe, izabrati muziku.

Najveća gužva bila je, razumljivo, ispred štanda sa venčanicama „Klara M".

- Mi smo jedini uvoznici španske modne marke „San Patrik", i za prvih sat vremena već smo se dogovorili o iznajmljivanju šest venčanica. Naše devojke prate modna evropska zbivanja i tamo su španski modeli hit - kazali su nam u ovoj modnoj kući.

Sve devojke koje su želele da iznajme venčanicu morale su da izdvoje od 200 do 400 evra za američke modele, ili ukoliko su želele da ponesu baš poslednji španski model od 500 do 700 evra.

Oni koji su došli da izaberu pozivnice, imali su na raspolaganju više od 300 vrsta, a i cene su bile raznovrsne. U proseku, za interesantnu pozivnicu trebalo je izdvojiti 50 dinara.

I, na kraju, kakva bi to bila svadba da nema mladenačke torte. Svi koji su u subotu posetili sajam mogli su da probaju tri vrste torte iz poslastičarnice „Gaga", za koju kažu da je jedna od najboljih u Beogradu.

- Ispunjavamo sve želje mladencima. Njihovo je samo da dođu, izaberu oblik i ukus, a mi sve pretvorimo u stvarnost - kaže Gaga Arsić.

„Dani venčanja" traju do nedelje po podne, a ulaz je besplatan. Prošetajte do hale EXPO na Novom Beogradu, možda baš tamo osmislite idealno venčanje.

Crni bidermajer

Budući mladenci ponekad imaju i pomalo čudne želje. Vlasnica cvećare „Svečani cvet" nam otkriva neke od zanimljivih prohteva budućih mladih.

- Spremni smo da ispunimo svaku želju naših mušterija. Uglavnom su njihove želje normalne, mada smo imali par situacija kada su nam tražili da napravimo bidermajere od plavih ili crnih ruža. Malo je bilo morbidno, ali su bili prezadovoljni - kaže vlasnica cvećare.

Italijani došli po burme u Beograd

Na štandu „Zlatarne Celje" mladi italijanski par birao je burme. Kako nam je rekao Mikele, u Beograd su došli sasvim slučajno.

- Na proputovanju smo kroz ovaj deo Evrope i odlučili smo da svratimo do vašeg grada jer su nam svi rekli da je ovde prelepo. Čuli smo da se održava sajam venčanja i odlučili smo da izaberemo burme. Za tri dana putujemo u Trst i tamo ćemo se zakleti jedno drugom na vernost - poverio se Mikele.

Osim prstenja, mladi Italijani će za Trst poneti i bidermajer koji je takođe odabran na ovom sajmu. Buket sastavljen od 19 ruža napravljen je u „Svečanom cvetu" na Banovom brdu, a Julija se u njega zaljubila na prvi pogled.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.