Otvorena sala u školi za učenike oštećenog vida

Izvor: Studio B, 14.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena sala u školi za učenike oštećenog vida

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano su otvorili fiskulturnu salu za učenike oštećenog vida u Osnovnoj školi "Veljko Ramadanović" u Zemunu.

Siniša Mali istakao je da je izgradnja ove fiskulturne sale još jedan od primera dobre saradnje Vlade Republike Srbije i Grada Beograda.

- Najvažnije je to što ova škola posle 98 godina konačno dobija fiskulturnu salu. Ono što se meni ne sviđa je to što je izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << trajala šest godina. Nastojaćemo da takve stvari u budućnosti traju mnogo kraće, ali je velika stvar što su i Grad Beograd i Ministarstvo za sport i omladinu uvideli potrebu za ovom salom i preduzeli sve što je potrebno da je učenici ove škole konačno i dobiju - rekao je gradonačelnik Beograda.

Mali je takođe istakao da je za Grad Beograd omladina prioritet i da je do sada grad mnogo investirao u obrazovanje i povratak sporta u škole.

- Ove godine smo izdvojili 40 odsto više novca za školski sport, a tako ćemo nastaviti i ubuduće, jer nam je želja da deca što više vremena provode u školama baveći se sportom. Sport ih uči i da gube i da pobeđuju, uči ih timskom duhu, fer-pleju i ja kao roditelj mislim da je to mnogo zdravije i korisnije nego vreme provedeno u igranju igrica za računarom - kazao je Siniša Mali, apelujući na resorno ministarstvo da zajedno sa gradom nastavi izgradnju fiskulturnih sala za preostalih 30 odsto škola koje u glavnom gradu nemaju vlastitu salu za fiskulturu.

Ministar Vanja Udovičić naglasio je da ova škola istovremeno predstavlja i internat i da je zato neophodno da imaju prostor za razonodu i rekreaciju, menatlno i fizičko napredovanje.

- Tek nakon razgovora sa ovom decom možete da shvatite koliko ste veliku stvar za njih uradili. Zahvalnost za današnji čin otvaranja nove sale dugujemo i gradonačelniku Beograda, bez koga to ne bi bilo moguće. To pokazuje da kada se ujedinimo, možemo mnogo da postignemo. Ovo je rezultat sistemskog pristupa i saradnje republike i lokalnih samouprava, što je dovelo do otvaranja mnogo više novih sportskih terena, hala, trim-staza, stadiona i fiskulturnih sala nego što je to bilo u ranijem periodu - rekao je Vanja Udovičić.

Rada Laban, direktorka škole, podsetila je da je izgradnja fiskulturne sale u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović" započeta 2009. godine, kao i da je Ministarstvo omladine i sporta finansiralo izradu projektne dokumentacije i izgradnju fiskulturne sale u ukupnom iznosu od oko 31 milion dinara. Grad Beograd je u 2014. godini obezbedio 6,5 miliona dinara za izvođenje radova na hidrantskoj mreži i priključenje objekta fiskulturne sale na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i priključenje na daljinski sistem grejanja, a sama škola je učestvovala u finansiranju sa 8.000.000 dinara.

Ova škola organizuje vaspitni rad, smeštaj, ishranu i preventivnu zdravstvenu zaštitu i negu učenika u Domu za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i vaspitanje. Redovna nastava je organizovana u prvoj smeni, a rad u domu u drugoj smeni.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) ČEKALI 98 GODINA: Otvorena fiskulturna sala za učenike oštećenog vida u Zemunu

Izvor: Kurir, 14.Okt.2015

Nastojaćemo da takve stvari u budućnosti traju mnogo kraće, ali je velika stvar što su i Grad Beograd i Ministarstvo za sport i omladinu uvideli potrebu za ovom salom i preduzeli sve što je potrebno da je učenici ove škole konačno i dobiju, rekao je gradonačelnik Beograda...BEOGRAD - Gradonačelnik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.