Otvorena izložba pronalazaka

Izvor: Blic, 23.Maj.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba pronalazaka

Međunarodna izložba “Pronalazaštvo Beograd 2011”, na kojoj je prikazano 120 radova iz deset zemalja sveta, otvorena je danas u Centralnom domu Vojske Srbije.

Svi radovi svrstani su u tri kategorije - pronalasci, nove tehnologije i industrijski dizajn, a izlagači su gosti iz inostranstva - Tajvana, Rusije, Ukrajine, BiH, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Egipta, Irana - kao i preduzeća, instituti, fakulteti i samostalni izlagači.

Otvarajaću izložbu, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Saveza pronalazača Beograda Đuro Borak istakao je da su takve izložbe veoma značajne za sve učesnike jer su prilika za susret sa potencijalnim investitorima za ostvarivanje njihovih pronalazaka.

Među izloženim radovima su i multifunkcionalno ogledalo iz Tajvana, koje može biti ekran ili odraz u ogledalu i produkovati muziku, kao i taktilni uređaj za očitavanje vremena, koji uz pomoć isturenih čivija, aktiviranih iznutra, slepim ljudima omogućava da utvrde koliko je sati.

Ova izložba, koja će biti otvorena do 27. maja svakoga dana od 10 do 19 sati, uvrštena je u zvaničan kalendar Internacionalne federacije pronalazačkih organizacija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Međunarodna izložba ‘Pronalazaštvo Beograd 2011.'

Izvor: Studio B, 23.Maj.2011

Međunarodna izložba "Pronalazaštvo Beograd 2011", na kojoj je prikazano 120 radova iz deset zemalja sveta, otvorena je u Centralnom domu Vojske Srbije...Ovi radovi svrstani su u tri kategorije- pronalasci, nove tehnologije i industrijski dizajn, a izlagači su gosti iz inostranstva- Tajvana, Rusije,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.