Otvorena izložba Radenka Miševića u Kući kralja Petra

Izvor: Blic, 16.Jun.2015, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba Radenka Miševića u Kući kralja Petra

U Kući kralja Petra Prvog večeras je otvorena izložba Radenka Miševića, akademskog slikara, velikana posleratnog jugoslovenskog i srpskog slikarstva i dugogodišnjeg profesora Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Izložbu je otvorio Nenad Konstantinović, predsednik Skupštine opštine Savski venac, ističući da je reč o autoru koji je ostavio značajan trag u jugoslovenskoj i srpskoj likovnoj umetnosti kao stvaralac, ali i kao pedagog i osnivač Škole za dizajn i Galerije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << FLU.

Anđelka Bojović, redovni profesor FLU, ukazala je na vrednost i domete stvaralaštva Radenka Miševića, naglasivši njegov poseban osećaj za materiju i izbor motiva koje je slikao. Ona je ukazala i da je kao pedagog uticao na formiranje i razvoj nekolicine već afirmisanih likovnih stvaralaca, sadašnjih profesora na FLU.

Otvaranje izložbe obogatile su nastupom violinistkinja Jelena Mišević Vilke, i pijanistkinja Rada Pećanac.

Izložba će biti otvorena do 13. jula, a ulaz je slobodan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.