Otvoren vrtić Kolibri u Zemunu

Izvor: Glas javnosti, 09.Apr.2010, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren vrtić "Kolibri" u Zemunu

Sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić danas je u Zemunu, u ulici Cara Dušana 87, otvorila novi vrtić "Kolibri". Ovaj poslovni prostor, u kome se nekada nalazila pošta, dobijen je od grada na korišćenje bez plaćanja naknade. Nalazi se u stambenoj zgradi izgrađenoj 1970. godine.

- U ovom vrtiću, površine 95 kvadratnih metara, boraviće 26 dece mešovitog uzrasta (od 12 meseci do 6,5 godina). Grupe će biti formirane prema potrebama roditelja. Objekat ima distributivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kuhinju, sanitarni čvor namenjen deci, sobu za izolaciju i preventivnu zdravstvenu zaštitu, garderobu i prostor u kome deca mogu da se igraju. Vrtić ima eksterni i interni video-nadzor. Naš cilj je da svih 340 objekata poseduje ovakav vid nadzora. U adaptaciju i opremanje ovog prostora uložili smo 4.700.000 dinara - rekla je Ljiljana Jovčić.

Prema njenim rečima, završava se i projekat sanacije i adaptacije vrtića "Elektronska industrija", koji je namenski građen i koji je nedavno vraćen zemunskoj Predškolskoj ustanovi "Dr Sima Milošević". To će biti prvi vrtić koji je projektovan u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, odnosno koji će biti korišćen i održavan na način kojim se obezbeđuju propisana energetska svojstva u cilju unapređenja elektroenergetske efikasnosti. Otvaranjem ovog vrtića, kao i onog u Batajnici i na Zemunskom keju, u Predškolskoj ustanovi "Dr Sima Milošević" biće mesta i za onu decu čiji je jedan roditelj zaposlen.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.