Otvoren sajam hrane i pića “Culinaria fine food“

Izvor: Blic, 28.Sep.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren sajam hrane i pića “Culinaria fine food“

Drugi Međunarodni sajam fine hrane i pića "Culinaria fine food" otvoren je danas u "Belkspo centru" i trajaće do petka.

Tokom tri dana manifestacije, od 10 do 17 sati, svoje proizvode izlaže više od 100 najznačajnijih proizvođača hrane i pića iz zemlje i regiona, dok se očekuje poseta oko 700 domaćih i 300 profesionalnih kupaca iz više od 15 zemalja.

Sajam su otvorili pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović, ambasadori SAD i Nemačke u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Meri Vorlik i Volfram Mas.

- "Kulinarija” je ove godine proširena učešćem izlagača iz regiona čije će proizvode proveriti 50 trgovaca, kao i kupci u maloprodajnim lancima i supermarketima u celom svetu - kaže ambasadorka Vorlik .

Ona kaže da je Američka vlada je kroz USAID agrobiznis projekat u prethodne četiri godine pružala finansijsku pomoć da srpski proizvođači povećaju prodaju i izvoz kroz čvrsto pozicioniranje na međunarodnom tržištu.

Ambasador Mas kaže da je uveren da će se napori i aktivnosti nemačke vlade da promoviše i razvija prehrambenu industriju Srbije isplatiti u bliskoj budućnosti.

Prvi dan sajma predviđen je isključivo za susrete proizvođača i kupaca, dok je drugi i treći dan ovog otvoren za posetioce, kada će kuvari poznatih restorana na kreativan način predstaviti izložene proizvode.

Sekcija za dizajn Privredne komore Srbije dodeliće trećeg dana sajma, za najbolje dizajniran proizvod, specijalnu nagradu – besplatan štand na sledećem sajmu "Culinaria".

Sajam organizuje kompanija "Žižgin", uz podršku organizacija USAID – Agrobiznis, GIZ, PKS, SIEPA i Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Sajam "Culinaria fine food”, tradicionalno, sav prihod od ulaznica (cena ulaznice je 150 dinara) donira u humanitarne svrhe. Ove godine sredstva su namenjena Svratištu za decu ulice.

Povezane vesti: Otvoren Sajam etno hrane i pića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Industrija hrane u Srbiji važan deo privrede (VIDEO)

Izvor: S media, 28.Sep.2011

Drugi Međunarodni sajam fine hrane i pića "Kulinarija fajn fud" otvoren je danas u Beogradu. Industrija hrane je jedna od najvažnijih sektora srpske privrede - ističu učesnici. ..Drugi Međunarodni sajam fine hrane i pića "Kulinarija fajn fud" (Culinaria fine food) otvoren je danas u Beogradu...

Nastavak na S media...

Međunarodni sajam fine hrane

Izvor: NaDlanu.com, 28.Sep.2011

Ambadasdori SAD i Nemacke u Srbiji Meri Vorlik i Volfram Mas posetili su Međunarodni sajam fine hrane na kojem su se predstavili proizvođaci hrane iz Srbije i regiona, koji je danas otvoren u Belekspo centru u Beogradu..

Nastavak na NaDlanu.com...

Sajam fine hrane i pića

Izvor: Politika, 29.Sep.2011, 10:27

Proizvodi više od stotinu kompanija iz zemlje i regiona izloženi su od 10 do 17 sati u „Belekspo” centru..Međunarodni sajam fine hrane i pića otvoren je juče u „Belekspo” centru i trajaće do sutra. Proizvodi više od stotinu kompanija iz zemlje i regiona izloženi su od 10 do 17 sati...Sajam...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.