Otvoren renovirani „Biserko”

Izvor: Politika, 12.Feb.2010, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren renovirani „Biserko”

U prostranim, osvetljenim i savremeno opremljenim sobama vračarskog vrtića, uz mnoštvo novih igračaka, družiće se 280 mališana i 14 vaspitačica

Ovo je moja druga kuća i šta ima tu da se kaže više, važno je da kao i prva na ljubav miriše!, dočekali su mališani pesmom novinare, vaspitače i direktore prestoničkih vrtića i one iz gradskih službi koji su pomogli da se za svega četiri meseca kompletno renovira vrtić „Biser”. Proveli su ih kroz prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koje mirišu na boje i novu opremu. Prostrane i osvetljene sobe – opremljene igračkama, ormanima, ukrašenim policama, živopisno oslikanim zavesama – ugostiće 280 mališana oba uzrasta, o kojima će voditi računa 14 vaspitačica i osam medicinskih sestara.

Prošavši hodnicima na čijim zidovima su ispisane pesmice i iscrtani osmesi, kraj plakara i fiočica za lične stvari mališana, gosti su se smestili na dečje stolice – hoklice i prepustili se uživanju u predstavi svojih malih domaćina.

„Deset ljutih gusara došlo u moj krevet, jedan pao s kreveta, ostalo ih devet...” recitovali su o ljutom boju mališani prerušeni u pirate. Bilo je i maskiranih glumica, doktora, pevačica i naučnica, koji su rimom govorili šta će biti kada porastu.

Sevali su blicevi fotoaparata dok je bucmasti dečak s belom keceljom i pekarskom kapom davao na znanje – „Kad porastem, biću pekar ili ništa! Da pravim testa i mesim kifle vešto, tu mi je mesto!”, a mališan opremljen šlemom, olovkom i viskom, poručio je publici: „Ja ću, kada porastem, graditelj biti i za moju i vašu decu najveći vrtić na svetu sagraditi!”

Burnim aplauzima, a i pokojom suzom, propraćen je i oproštajni govor Mirjane Skendžić, direktorke PU „Vračar”, koja je na opšte iznenađenje objavila da ide u penziju.

– Čast mi je da prisustvujem otvaranju „Biserka”, koji ponosno može da nosi epitet jednog od najlepših objekata u srcu grada. Rođena sam na Vračaru, odrasla sam u njegovim jaslicama, a iz vrtića odlazim u penziju. Zahvaljujem svima koji su doprineli da obdanište bude renovirano i opremljeno u rekordnom roku i koji su nam uvek pomagali – istakla je Skendžićeva, posle čega je saradnicima uručila poklone u znak sećanja i zahvalnosti za dugogodišnju saradnju.

Tridesetogodišnji „Biserko” uređen je tako da može da se poredi sa novoizgrađenim vrtićima, pohvalila je izgled objekta Ljiljana Jovčić, gradski sekretar za dečju zaštitu.

– Vračar je specifičan po tome što je teško obezbediti lokaciju za izgradnju vrtića. Sekretarijat raspolaže lokacijom od 1.100 kvadrata, koja je zaposednuta bespravno izgrađenim objektima. Pošto rešimo taj problem i opremimo još dve lokacije, i na Vračaru će nestati liste čekanja – tvrdi Jovčićeva.

PU „Vračar” u svom sastavu ima 13 objekata u kojima boravi oko 2.000 mališana.

LJ. Perović

[objavljeno: 12/02/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.