Otvoren rekonstruisani plato kod Crvenog petla

Izvor: Studio B, 09.Apr.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren rekonstruisani plato kod "Crvenog petla"

Rekonstruisani plato kod "Crvenog petla", u centru Beograda, danas je zvanično otvoren, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je taj plato danas postao pravi trg, koji je predat građanima i posebno deci Beograda.

"Umesto automobila imamo prelepu fontanu, mesto gdegrađani mogu da provode vreme, da se odmaraju. Imamo pravu novu zelenu oazu", rekao je Mali i podsetio da je obnova platoa deo projekta pretvaranja centra grada u pešačku zonu.

Trg kod "Crvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << petla" je dobio svoj konačni oblik po završetku radova na popločavanju, postavljanju klupa i postavljanju petla od crvenog granita na vrh nove česme, koja je izgrađena od melog mermera.

Radovi na obnovi su u toku u Zmaj Jovinoj ulici, a u narednih par meseci trebalo bi da počnu i radovi na Obilićevom vencu.

"To su novine kojima želimo da promenimo izgelda grada, da ga vratimo pešacima, biciklistima, deci", rekao je Mali.

Plato ispred "Crvenog petla" je sada popločana celina oplemenjena postavljanjem 11 fiksnih i sedam mobilnih žardinjera.

Na platou, na uglu Ulica Gračaničke i Cara Lazara, izgrađene su dve nove zelene površine na kojima su posađena stabla crvenolisnog javora i hrasta.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRG ZA ODMOR I RAZONODU: Otvoren plato kod Crvenog petla

Izvor: Kurir, 09.Apr.2016

...To mesto od danas je postalo pravi trg, namenjen za odmor i razonodu dece i starijih Beograđana, na kome više neće biti automobila već zelena oaza sa fontanom..Na otvaranju fontane kod Petla najavljeni su i radovi na Obilićevom vencu, koji će takođe biti pešačka zona Ove godine biće rekonstruisani...

Nastavak na Kurir...

Otvoren trg kod Crvenog petla

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas je svečano otvorio rekonstruisani trg kod "Crvenog petla".Radovi su trajali manje od tri meseca i za to vreme zamenjena je kanalizaciona mreža u tom delu grada, popločan je ceo trg, zasađeno je drveće, a postavljena je i fontana urađena od belog mermera...

Nastavak na Večernje novosti...

Beograd dobio oazu - zelenog "Crvenog petla" FOTO

Izvor: B92, 09.Apr.2016

Beograd -- Rekonstruisani plato kod "Crvenog petla" u centru Beograda, danas je zvanično otvoren...Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je taj plato danas postao pravi trg, koji je predat građanima i posebno deci Beograda..."Umesto automobila imamo prelepu fontanu, mesto gde građani mogu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.