Otvoren Srpski festival vina u Lazarevcu

Izvor: Studio B, 10.Nov.2012, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Srpski festival vina u Lazarevcu

Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada otvorio je danas u Lazarevcu 4. Srpski festival vina.

Na festivalu, pod sloganom „Vreme je za vino, pijmo domaće" svoje proizvode izložilo je 48 domaćih vinara. Otvaranju izložbe prisustvovali su i Nikola Nikodijević, član Gradskog veća, Tošija Cunozaki, ambasador Japana i Dragan Alimpijević, predsednik opštine Lazarevac. - Veoma mi je drago što Beograd i Srbija pridaju sve veći značaj poljoprivredi i voćarstvu. Vinarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i vinogradarstvo predstavljaju veliki potencijal u Srbiji, nekada smo bili veoma ozbiljan proizvođač vina, a danas prizvodimo tri puta manje vina nego pre pedeset godina. To je zvono za alarm, treba pomoći ljudima koji hoće da zasade vinograde jer mi možemo proizvesti visoko kvalitetna vina, a sada je pravo vreme za to. Onog trenutka kada dođemo do ulaska u Evropsku uniju, po njihovim propisima, nećemo moći da povećavamo površine pod zasadima vinove loze. Ako tome dodamo da je danas u Evropi vinski turizam izuzetno atraktivan, mislim da se šanse multiplikuju i ljudi koji se danas bave ovim poslom zaslužuju stimulacije i subvencije kako bi uspeli da proizvedu dovoljno i za strana tržišta - rekao je Aleksandar Antić. Tošija Cunozaki, ambasador Japana i specijalni gost na današnjoj izložbi srpskih vina rekao je da mu se vina iz našeg podneblja izuzetno dopadaju i da smatra da bi naša vina, po svom kvalitetu bila veoma dobro prihvaćena u Japanu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Otvoren 4. Srpski festival vina u Lazarevcu

Izvor: Blic, 10.Nov.2012

U Lazarevcu je danas otvoren 4. Srpski festival vina pod sloganom „Vreme je za vino, pijmo domaće”. Svoje proizvode izložilo je 48 domaćih vinara. ..Izložbu je otvorio Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, a festival je posetio i Tošio Cunozaki, ambasador Japana, kao i Nikola Nikodijević,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.