Otvoren Sajam građevinarstva

Izvor: Politika, 12.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam građevinarstva

Više od hiljadu izlagača iz 34 zemlje na rekordno velikom prostoru

Pod sloganom "Gradimo svet", juče u Beogradu otvoren je 33. sajam građevinarstva koji je okupio rekordan broj od 1.068 izlagača iz 34 zemlje Evrope, Azije i Amerike. Manifestacija, koja će trajati do nedelje, popunila je sve raspoložive prostore koje ima Beogradski sajam, tako da je i po površini od 60 hiljada kvadratnih metara izložbenog prostora jedan od najvećih sajmova koji je u glavnom gradu održan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poslednjih godina.

Kako je naglasio Anđelko Trpković, generalni direktor Beogradskog sajma, dobro je što je "popunjen svaki santimetar sajamskog prostora", a loše je to što sajam nema prostora za dalje širenje. O kakvom obimnom poslu je reč najbolje govori činjenica da je ovogodišnji Sajam građevinarstva hiljadu ljudi pripremalo deset dana.

Da ima razloga za ovakvo interesovanje izlagača iz celog sveta potvrdio je i Đorđe Bobić, glavni arhitekta Beograda, naglašavajući prilikom otvaranja da se ovog trenutka u glavnom gradu gradi čak milion i po kvadratnih metara stambenog, poslovnog i industrijskog prostora i da je to primer "investicionog buma".

– Ovo je dobro mesto za nastup i potvrđuje se da su oni koji su mislili i stvarali prikazali rezultate rada na pravom mestu. Broj izlagača ukazuje i na tržišne razmere potencijala koje ima Beograd – rekao je Bobić.

Prema njegovoj oceni, izlagači bi trebalo da posvete veliku pažnju jednom novom sloju investitora, a to su građani kojima je omogućeno da kupuju i grade objekte i njima treba posvetiti posebnu pažnju.

Da li će baš građani biti "glavne zvezde sajma" rano je još govoriti, jer treba imati u vidu da je cena ulaznice za razgledanje ove priredbe čak 400 dinara. Organizatori su obezbedili i popust od 25 odsto za kolektivne posete, kao i prvi put ulaznicu u obliku narukvice za sve dane sajma po ceni od 700 dinara. Prošle godine, prema podacima Beogradskog sajma, ovu manifestaciju posetilo je čak 70 hiljada ljudi.

Oni koji se budu opredelili da do nedelje posete Sajam građevinarstva moći će da se upoznaju sa najnovijim dostignućima industrije, ali i da prisustvuju nacionalnim izložbama iz oblasti građevinarstva Hrvatske, Slovenije, Italije, Grčke, Turske i Italije.

Zbog malog prostora za parking u sajamskom krugu, posetiocima je obezbeđeno besplatno parkiranje na parkinzima "Sava centra " i Ade Ciganlije. Sa ovih parkinga organizovan je besplatan "šatl prevoz" autobusima koji će polaziti na svakih 15 minuta, a ulaznice za sajam će biti prodavane i u vozilima.

Zbog velikih gužvi, za vreme trajanja Sajma građevinarstva treba izbegavati skretanje sa mosta Gazela u Bulevar vojvode Mišića.

D. Knežević

[objavljeno: 12.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.