Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 10.Apr.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Klub privrednika u opštini Novi Beograd

U opštini Novi Beograd je, u okviru proslave 62 godine postojanja, otvoren Klub privrednika, u prisustvu predstavnika najuspešnijih kompanija u Srbiji.

- Klub privrednika treba još više da poveže privredu i opštinu Novi Beograd, koja je najrazvijenija opština u zemlji - izjavio je predsednik opštine Nenad Milenković.

On je kazao da će opština Novi Beograd, okupljajući uspešne privrednike, pomoći partnerskim opštinama u Beogradu i Srbiji koje nisu tako razvijene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Direktor Centra za razvoj i lokalnu ekonomiju u novobeogradskoj opštini Aleksandar Joksić je kazao da ta opština ima najmanju nezaposlenost u Srbiji - svega 5 odsto, što je tek za oko jedan odsto više nego što je stopa nezaposlenosti u zemljama Evropske unije.

On je rekao da ta opština ima najveći privredni potencijal u Srbiji za privlačenje finansijskih sredstava iz evropskih fondova.

Opština Novi Beograd će danas organizovati svečanu akademiju u znak sećanja na 11. april 1948. godine, kada je počela izgradnja sada najveće beogradske opštine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.