Otvoren Festival stvaralaštva starijih Zlatno doba

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Festival stvaralaštva starijih "Zlatno doba"

Zamenik gradonačelnika Beograda otvorio je u Domu penzionera "Bežanijska kosa" Festival stvaralaštva starijih "Zlatno doba".

Ovaj festival, osmi po redu, odvijaće se pod sloganom „Vreme je za prave stvari". Pod pokroviteljstvom grada Beograda građani će ostvarenja starijih sugrađana moći da pogledaju do 24. septembra u Ruskom domu, kao i u prostorijama Gerontološkog centra „Beograd" i Etnografskog muzeja.

- Lepo je biti deo ovog festivala koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pun optimizma, radosti i stvaralačke energije. Imate sjajne slikarske radove, pisane tekstove i soliste. Nezavisno od svega toga, ja koristim priliku i da ukažem na pojavne oblike diskriminacije prema starijim ljudima. Ona je veoma često vidljiva, od toga da naši najstariji sugrađani u bankama ne mogu da dobiju kredite, preko pružanja zdravstvene pomoći gde vas prvo pitaju koliko imate godina - rekao je Milan Krkobabić.

Prema njegovim rečima, dobro je što stariji imaju mogućnost izbora gde će da žive. Oni biraju da li će da žive sami, u domu sa svojim drugovima ili u porodici.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.