Otvoren Festival hrane

Izvor: Press, 13.Jun.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Festival hrane

Beograd je od juče bogatiji za još jedan festival, možda i najprimereniji našim afinitetima - Festival hrane i pića
Naime, po uzoru na najveće svetske metropole, u kojima je ovakva manifestacija već uveliko deo folklora, podno Kalemegdanske tvrđave od juče u podne do danas u 20 sati ljubiteljima dobrog ića i pića predstavili su se najrenomiraniji beogradski restorani, pekare, poslastičarnice, vinarije...

Naravno, da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na 36 stepeni, i to u debelom kalemegdanskom hladu, teška hrana lakše svarila, bili su zaduženi Jovan Maljoković i njegov bend, Ana Sofrenović, mnoštvo di-džejeva i, naravno - neprevaziđeni radijski tandem Dragan Ilić i Gorica Nešović.
Među najposećenijim štandovima bio je i Pressov, mada je od gastronomskih poslastica ne njemu bila ponuđena „jedino" istina u besplatnim primercima naših novina, kao i brojna iznenađenja za učesnike nagradne igre koju smo organizovali, kao jedni od medijskih pokrovitelja čitave manifestacije.

Inače, kuriozitet prvog beogradskog festivala hrane i pića jeste da će sva hrana koja preostane biti donirana u Banku hrane, dok je jedan od lajtmotiva organizatora bio i taj da se promoviše i njegov društveno odgovorni karakter, ponajviše kroz akciju pravilnog odlaganja i recikliranja ostataka ambalaže koja se ne koristi.

Podršku festivalu dali su, između ostalih, Turistička organizacija Beograda, Beogradska tvrđava, Ministarstvo trgovine, Ministarstvo ekonomije, kabinet potpredsednika Vlade za evropske integracije i Privredna komora Srbije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.