Otvaranje Savske ulice sledeće nedelje

Izvor: Blic, 12.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje Savske ulice sledeće nedelje

Radovi u Savskoj ulici ušli su završnu fazu, ostalo je samo da se asfaltira deo ulice sa strane Palate pravde, dok se u Resavskoj šine već postavljaju. Osim toga „Beograd put" trenutno izvodi radove na sanaciji oko 40 ulica u glavnom gradu.

U Resavskoj ulici, koja je raskopana još od polovine aprila, radovi teku punom parom.

- Za sada sve ide po planu. Uveliko se postavljaju šine, radi se podlivanje i betonska ispuna između šina i trotoara. Uspeli smo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uklopimo radove sa radovima komunalaca što znači da su promenjeni kablovi telekoma, rađene su galerije za njihove instalacije, provlačeni su kablovi EDB-a i javne rasvete a i vodovod je zamenjen - kaže Snežana Voštinarov, direktor „Beokom servisa" i dodaje da bi saobraćaj kroz Resavsku mogao da krene već polovinom avgusta.

Radovi u Savskoj ulici uskoro će biti završeni, a prema rečima nadležnih iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište preostaje još asfaltiranje starog dela ulice i sitne završne popravke. „Rok će biti ispoštovan dan ili dva pre ili posle najavljenog datuma", naglašavaju Direkciji. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas danas će obići završne radove a ukoliko sve bude završeno do 15. juna, to će biti gotovo šest meseci pre prvobitno zacrtanog roka.

Putari trenutno rade i na sanaciji 42 ulice u glavnom gradu. Za građevinske radove, posebno asfaltiranje, pogodno je letnje vreme a samo na teriotriji opštine Zemun u toku su radovi na 23 saobraćajnice. Do početka Univerzijade žitelji zemunskih naselja mogu da očekuju obimne radove u svom kraju. Do tada će nov izgled dobiti Karađorđev i Avijatičarski trg, ulica Marije Bursać, 22. oktobra, Gundulićeva, Banijska, Prvomajska, Slovenska, Dese Ležajić sa internom saobraćajnicom, Braće Radišić, Emilije Jakšić u naselju Galenika, više krakova Dobanovačkog puta i druge. U okviru redovnog održavanja, radi se na obnovi pešačkih površina u Ulici kraljice Jelene. Radovi u Zemunu započeti su u prvoj polovini marta, a od tada je obnovljen niz saobraćajnica - deo Bulevara Nikole Tesle, Novogradska, ulica Klare Cetkin, Majakovskog, prilazi stambenim blokovima u sklopu Vrtlarske, ulica Jovana Stojisavljevića, kao i trotoari duž Dobanovačkog puta. U narednih nekoliko dana počeće pripremni radovi za ugradnju novog asfalta u još sedam saobraćajnica: Tronoškoj, Psačkoj, Jaroslava Čermaka, Alberta Nobela, Matejičkoj, Dejana Dubajića i Jovana Tucakova.

U okviru planiranih radova na pre Univerzijade na raskrsnicama u Jurija Gagarina do sada je zamenjeno 10 semaforskih uređaja i oko 130 lanterni. Novi semafori rade savremenoj tehnologiji koja obezbeđuje bolju vidljivost signala, manji utrošak struje i duže traju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.