Otkrivena spomen ploča Bogdanu Bogdanoviću

Izvor: BKTV News, 19.Jun.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena spomen ploča Bogdanu Bogdanoviću

Nekadašnjem gradonačelniku Beograda, profesoru i arhitekti Bogdanu Bogdanoviću, otkrivena je spomen ploča na Vračaru, u Mekenzijevoj ulici.

Bogdan Bogdanović bio je gradonačelnik Beograda od 1982. do 1986, profesor Beogradskog univerziteta i arhitekta.

Osnovao je Seosku školu za filozofiju arhitekture nadomak Beograda, a iza sebe je ostavio 23 spomenika od kojih su najpoznatiji Spomenik žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu i Kameni cvet u Spomen području >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Jasenovac.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da će ovom pločom nove generacije znati gde je živeo jedan od najznačajnijih Beograđana.

"Uradio je mnogo za života da se ovaj narod i zemlja seti onih koji su stradali kako bismo živeli u slobodi", rekao je Vesić.

Predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković rekao je da je ovo 16. spomen ploča otvorena značajnim Vračarcima.

"Mi njemu odajemo počast ovom spomen pločom i ko god prođe Mekenzijevom znaće da je Bogdan ovde živeo", rekao je Nedeljković.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.