Organizatori: Razlog protesta imovinski, a ne rasizam

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori: Razlog protesta imovinski, a ne rasizam

Organizatori protesta ocenjuju da je neprihvatljivo da se pored postojećih komunalnih i socijalnih problema, otvaraju novi

BEOGRAD - Organizatori protesta u beogradskom naselju Resnik saopštili su  da se preseljenju Roma iz naselja Belvil ne protive "iz rasnih motiva", već jer je izgradnja romskog naselje počela na zemljištu u vlasništvu više porodica iz Resnika.

U Resniku već postoji nehigijensko romsko naselje sa oko 200 stanovnika i neprihvatljivo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se, pored postojećih komunalnih i socijalnih problema, otvaraju novi, ocenili su organizatori protesta.

Oni su upitali zašto gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, "ako nije rasista", doseljava Rome iz Novog Beograda "na 50 metara od azila za pse, koji je tu izgrađen prošle godine?"

Građani Resnika ne odustaju od protesta, koji nisu posledica rasizma, već zaštite privatne svojine i sprečavanja otvaranja novih komunalnih i socijalnih problema u naselju, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.