Optuženi negirao krivicu

Izvor: Blic, 28.Jan.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi negirao krivicu

Milorad Stevanović (20), optužen da je ubio saobraćajnog policajca Aleksandra Otaševića (26), na koga je 2. maja prošle godine, na Starom obrenovačkom putu naleteo kolima, tvrdio je juče u Okružnom sudu da nije kriv i da mu je žao pogibije policajca.



- Nisam video čoveka, već crnu mrlju, siluetu na putu - branio se Stevanović.

Stevanović, koji u trenutnu nesreće nije imao položen vozački ispist, je naglasio da su ga drugovi naučili da vozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da je pobegao sa lica mesta „ jer ga je uhvatila panika i nije bio svestan šta je uradio".

- Tog dana sam odvezao drugaricu Jovanu Stanojlović u Beograd da podigne novac iz banke. U povratku, nedaleko od stadiona „Milicionar", menjao sam muziku na radio stanici i kad sam podigao glavu ugledao sam siluetu. Nešto je udarilo u moj "mercedes”. Jovana je počela da vrišti, ali sam iz straha nastavio da vozim. Video sam u retrovizoru još jednog čoveka kako stoji pored puta, ali se nisam zaustavljao. I dalje sam vozio, a u jednom trenutku mi je u susret naišlo belo vozilo, koje sam uspeo da obiđem izbegavši da ga ne udarim. Posle toga sam potpuno izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se na krov - branio se Stevanović.

Sudija Omer Hadži Omerović mu je predočio iskaz iz istrage kad je priznao da je shvatio da je pregazio čoveka za kojeg je pretpostavio da je policajac, jer je u retrovizoru ugledao drugog policajca.

- Nisam znao da je policajac, to su mi rekli tek kad su me uhapsili - odgovorio je Stevanović.

Nesreća se dogodila 2. maja prošle godine oko 16.30, kad je policajac Otašević pokušao je da zaustavi "mercedes 190” na starom Obrenovačkom putu u naselju Makiš, ali je vozač odbio da stane, već je dodao gas i pokosio policajca.

Stevanović je uhapšen u Umci, gde se prevrnuo na krov pošto je probio policijsku blokadu. Policajac Otašević je preminuo 10. maja od zadobijenih povreda. Imao je višestruka nagnječenja mozga, prelom svih kostiju čela, otvoren prelom ključne kosti, obe ruke, obe butne kosti i obe potkolenice.

Policajac Dragan Krstevski svedočio je juče o policijskoj poteri za Stevanovićevim na Starom obrenovačkom putu.

- Kolega i ja smo autom preprečili jednu traku i uključili svetlosnu i zvučnu signalizaciju. Potom smo istrčali iz vozila. Međutim, automobil se nije zaustavljao, već je išao pravo na policijski auto. Na desetak metara od nas, prikočio je, skrenuo u levu traku gde sam ja stajao, kako bi prošao između mene i automobila. Velikom brzinom je protutnjao i morao sam da se sklonim u stranu kako me ne bi udario. Odmah smo seli u automobil i krenuli za njim. Pošto je išao veoma brzo, na trenutke nam se gubio iz vida, ali smo mogli da ga pratimo po prašini koja se dizala za njim, a veliku pomoć smo imali od ljudi koji su nam rukama signalizirali pravac. U jednoj blagoj krivini izgubio je kontrolu nad vozilom i prevrnuo se na krov - ispričao je policajac Krstevski i dodao da vozač ni jednog trenutka nije pokazao da mu je žao zbog toga što je uradio. Suđenje su mirno pratili roditelji policajca Otaševića i supruga Svetlana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.