Opština Stari grad i Društvo „Živimo zajedno organizovali odlazak u Kuline

Izvor: Studio B, 10.Okt.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Stari grad i Društvo „Živimo zajedno" organizovali odlazak u Kuline

Društvo za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Živimo zajedno" organizovalo je besplatan prevoz roditelja i rodbine u posetu štićenicima Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini kod Aleksinca.

Odlazak u Kuline organizovan je povodom obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja - 10. oktobra

Dom je ustanova socijalne zaštite, čija je osnovna delatnost smeštaj odraslih ometenih u mentalnom razvoju, teže i teške mentalne ometenosti, a u njemu je danas 453 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << korisnika.

-Mnogi od roditelja nisu u mogućnosti da posete najbliže. Ovakva putovanja omogućavaju zajednička druženja i ukazuju na potrebu da se ne dozvoli socijalna isključenost osoba sa smetnjama u razvoju koje su smeštene u Domu. Celodnevni boravak roditelja i prijatelja ovim osobama mnogo znači. Stručna javnost slaže se u oceni da je lečenje uz što veću podršku roditelja i prijatelja i osoba bez smetnji važan faktor njihovog napretka - rekao je Risto Raco, član Veća opštine Stari grad, koji je jutros ispred zgrade opštine u Makedonskoj 42 ispratio na put tridesetak roditelja sa Starog grada.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.