Oluja tutnjala Beogradom!

Izvor: Press, 17.Jun.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja tutnjala Beogradom!

Grom je udario u nekoliko kuća, zapalio trafo-stanicu i jedan stan, dok je snažan vetar oštetio tri dalekovoda, obarao drveće, bilborde, bandere, odžake, pa čak i jednu terasu. Bujica je umalo odnela dva čoveka podižući poklopce šahtova u Valjevskoj ulici
Oluja praćena pljuskom juče je za samo pola sata napravila pravi haos u prestonici! Grom je udario u nekoliko kuća, zapalio trafo-stanicu i jedan stan, dok je snažan vetar oštetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tri dalekovoda, obarao drveće, bilborde, bandere, odžake, pa čak i jednu terasu. Bujica je umalo odnela dva čoveka podižući poklopce šahtova u Valjevskoj ulici. Padali su parčići fasade, leteo crep sa krovova, oštećeno je više automobila, a nisu izostale ni saobraćajne nesreće ni blokade kolovoza.

Posle trideset minuta nevreme je odjednom stalo, prestala je kiša, na nebu se pojavila duga, pa su komunalci prionuli na posao ukljanjajući posledice nevremena.
Izgoreo stan
Pljusak praćen olujnim vetrom koji je počeo po podne stvorio je pravu bujicu u Valjevskoj ulici koja je bukvalno odnela jednog sugrađanina dok je pokušavao da pređe ulicu! Na sreću, u blizini su se zatekla dva prolaznika, koja su uspela da ga uhvate i izvuku iz vode.
Grom je pogodio kuću u ulici Vladimira Mitrovića u voždovačkom naselju Braće Jerković i zapalio instalacije nakon čega je dom porodice Krstić potpuno izgoreo.
- Šteta je ogromna! U trenutku udara groma, ni majka ni ja nismo bili tu. Jednospratnu porodičnu kuću delimo sa rođakom čiji je stan na spratu. On je prvi primetio dim, pozvao vatrogasce, pa javio nama. Kada sam stigao, veliki deo stana od 54 kvadrata potpuno je izgoreo, a vatrogasci su već ugasili vatru. Odmah smo izvukli dokumenta, šta se spasti dalo! - priča nam uzbuđeno Igor Krstić (30), čiji stan se nalazi u prizemlju.
Nevreme nije poštedelo ni zgradu Fakulteta muzičke umetnosti, gde se srušio plafon na dva sprata, a oštećen je i deo krova. Dok su na fakultetu bili u toku diplomski ispiti, došlo je do poplave, pa su zaposleni krenuli da spasavaju skupe instrumente, a bili su prinuđeni i da obustave rad.
Deo grada bez struje
Grom je zapalio i trafo-stanicu u ulici Ivana Stojadinovića 6. Vatrogasci su brzo stigli, ali je trafo varničio, te su ekipe "Elektrodistribucije Beograd" morale prvo da isključe struju kako bi plamen bio ugašen. Iz EDB kažu da su najugroženijie bile opštine na periferiji i da su popadale grane i oborena stabla oštetili kablove strujne mreže.

- Najgore je bilo u prigradskim naseljima, poput Zemun polja, Batajnice, Vidikovaca, Krnjače, Borče i Ovče. Tamo je vetar oborio grane i stabla koja su pokidala strujne kablove, pa su žitelji tih delova grada nakratko ostali bez struje. Ipak, naše ekipe su odmah izašle na teren i počele sa radom - rekla je Sandra Alagić, portparol EDB.
Oluja je trajala kratko, ali je rušila sve pred sobom. U Karlovačkoj ulici u Zemunu jedna terasa napravljena od lima i drveta pala je sa zgrade i "sletela" prvo na krov obližnje prodavnice, a potom se "odbila" o parkirani automobil.
- Gledao sam kako vetar tu terasu, još u jednom komadu, nosi levo-desno, da bi ona pala na radnju. Prodavačica je u tom trenutku bila unutra, a ko zna šta bi se desilo da je izašla. Prekinuti su i električni kablovi sa bandera, pa je pretila i opasnost od strujnog udara - kaže jedan očevidac.
U Hitnoj pomoći potvrdili su nam da tokom nevremena niko nije povređen.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bujica nosila čoveka, odleteo deo krova sa zgrade FMU

Izvor: S media, 17.Jun.2010

Nevreme koje je danas posle podne zahvatilo prestonicu napravilo je pravi haos. Vetar i jaka kiša rušili su bandere, drveće, dimnjake i prevrtali automobile u celom gradu. ..U Valjevskoj ulici na Banovom brdu je bujica nekoliko desetina metara nosila čoveka, a u Zemunu je vetar sa zgrade odneo drvenu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.