Okrečen Urgentni centar

Izvor: Politika, 18.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrečen Urgentni centar

Uređeno je oko 800 metara kvadratnih prostorija, a zidovi su okrečeni u pastelne boje, kako bi pacijentima, od kojih su neki u teškom zdravstvenom stanju, boravak u ovoj ustanovi bio prijatniji

Krečenje i ulepšavanje jedanaest soba, pomoćnih prostorija i hodnika Odeljenja kardiološke poluintenzivne nege Urgentnog centra završeno je juče. Renoviranje je rezultat uspešne saradnje Urgentnog centra i kompanije "Zorka kolor" iz Šapca i predstavlja deo projekta "Podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dostojanstva bolesnika i zdravstvenog standarda", čiji je inicijator doktorka Milena Jauković, načelnica Konsultantske službe Urgentnog centra.

Uređeno je oko 800 metara kvadratnih prostorija, a zidovi su okrečeni u pastelne boje, kako bi pacijentima, od kojih su neki u teškom zdravstvenom stanju, boravak u ovoj ustanovi bio prijatniji. Nove boje dobile su i lekarske sobe, pa je tako oplemenjen i radni prostor. Celokupan materijal za renoviranje obezbedila je "Zorka kolor", čiji su stručnjaci i moleri radili na uređenju.

– Prvi put sprovodimo ovakvu akciju u zdravstvenoj ustanovi i najveća nam je nagrada što su pacijenti i zaposleni zadovoljni našim radom i što ih je ova lepa promena oraspoložila – rekao je Svetislav Kostadinović, potpredsednik sektora razvoja i sistema kvaliteta u kompaniji "Zorka kolor".

Kako Urgentni centar, za razliku od mnogih drugih bolničkih ustanova, ne može da bude zatvoren dok traje renoviranje, krečenje prostorija moralo je da se sprovodi u manjim etapama, pa su uređivane po dve bolničke sobe iz kojih su pacijenti premeštani tokom radova.

– Primetili smo da, otkad smo počeli uređivanje, pacijenti mnogo manje traže pomoć medicinskih sestara, što znači da više nisu okupirani sobom i svojom bolešću. Ovo ulepšavanje prostorija uticalo je na popravljanje njihovog raspoloženja, ali i medicinsko osoblje bolje obavlja svoj posao sada kada ima odgovarajuće uslove za rad – objasnila je Milena Jauković.

Ona je započela projekat renoviranja Urgentnog centra pre nešto više od godinu dana, a do sada je šezdeset donatora u uređenje ove značajne zdravstvene ustanove uložilo oko 100.000 evra. Kako je doktorka Jauković objasnila, doterivanje je počelo manjim akcijama, kao što je kupovina peškira, čaršava, ćebadi i nameštaja. Tako su postepeno sobe i prostorije dovedene u pristojno stanje, a sledeće "na spisku" je popravljanje trideset bolničkih kreveta.

J. Beoković

[objavljeno: 18.08.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.