Oko 28.000 učesnika iz 72 zemlje na Beogradskom maratonu

Izvor: N1 televizija, 21.Apr.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 28.000 učesnika iz 72 zemlje na Beogradskom maratonu

Beogradski maraton, 31. po redu, održan je uz rekordan broj učesnika iz 72 zemlje, a trčalo je 28.000 maratonaca.

Maratonska i polumaratonska trka sa oko 7.300 trkača počele su ispred crkve Svetog Marka, dok je Trka zadovoljstva na pet kilometara, u kojoj je bilo više od 20.000 rekreativaca, među kojima i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, počela nešto kasnije.

Znak za početak trke dali su promoter, nekadašnji najbrži martonac sveta Halid >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Hanuči, zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Hanuči je pre početka rekao da je impresioniran atmosferom i brojem ljudi, a maratoncima je savetovao da se često hidriraju.

Podsetimo, maraton se trči 42 kilometra, polumaraton je upola kraći, a Trka zadovoljstva - pet kilometara.

Pobednici maratona ove godine su takmičari iz Srbije. O tome detaljnije u odvojenoj VESTI.

Makedonski atletičar pobedio u polumaratonu, postigao rekord staze

Makedonski atletičar Dario Ivanovski pobedio je u polumaratonu uz novi rekord staze - sat, osam minuta i tri sekunde.

"Super je, očekivao sam da istrčim ovakav rezultat, spremao sam se za to. Svi znaju kakva je staza u poslednja tri ili četiri kilometra, ali zadovoljan sam rezultatom. Očekivao sam vetar, ali nije ga bilo. Naglo je otoplilo, ali kada je teško, definitivno sam najjači", rekao je Ivanovski posle trke.

Drugo mesto zauzeo je domaći takmičar Miloš Segedi rezultatom 1:12,33.

Treći kroz cilj prošao je Miloš Rančić iz Makedonije rezultatom 1:12,41

Hrvatska atletičarka Matea Matošević pobedila je u polumaratonskoj trci rezultatom sat, 18 minuta i 47 sekundi.

Drugo mesto zauzela je Lucia Kimani iz Bosne i Hercegovine sa 1:21,04, dok je treća bila domaća takmičarka Nevena Jovanovć rezultatom 1:22,36.

Beogradska filharmonija je "čekala" takmičare na Mostu na Adi s novobeogradske strane i takmičarima bila podrška.

Maratonci su trčali na novoj atraktivnoj stazi i četiri puta prelazili reku Savu.

Siniša Mali istrčao polumaraton

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, drugu godinu zaredom istrčao je polumaraton. Izjavo je da je Beograd još jednom pokazao da je dominantna sportska prestonica u ovom delu sveta.

"Puno pozitivne energije danas na gradskim ulicama. Pokazali smo još jednom koliko je Beograd svetski grad, prestonica sporta i dominantna turistička destinacija u ovom delu sveta", izjavio je Mali.

Kako je istakao, svojim učešćem želeo je da pruži dobar primer, posebno deci da se bave sportom i vode zdrav život.

Selektor vaterpolo reprezentacije prepešačio Trku zadovoljstva

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić prepešačio je Trku zadovoljstva od pet kolometara na 31. Beogradskom maratonu.

"Sve čestitke organizatoru, ovo je velika i tradicionalna manifestacija, drago mi je što sam deo nje. Došao sam da podržim pre svega zato što je humanitarna i imamo divnu poruku - rak je izlečiv. Bio sam u sklopu Unika tima i zahvaljujem svima što je još jedan Beogradski maraton uspeo, mada još traje", rekao je Savić novinarima.

Upitan kada će istrčati Trku zadovoljstva, Savić je rekao "da za to treba da se sprema".

"Nadam se da će tada medicinska kola biti iza mene, za svaki slučaj. Najlakše je sedeti, ali treba da se posvetimo zdravlju, ovo je poruka. Ljudi treba da vode računa o sebi, ja nisam klasičan primer, ali želim to drugima", rekao je srpski selektor.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.