Oko 1.500 motorista protestuje

Izvor: S media, 17.Apr.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.500 motorista protestuje

Oko 1.500 motociklista protestovalo je danas u Beogradu zahtevajući dijalog sa Vladom o smanjenju poreza, taksi i registracija na upotrebu motocikala.

Oni su se ujutro okupili na Ušću, odakle su se motorima nešto pre 12 časova dovezli do Doma narodne skupštine, gde će, kako je najavljeno, simbolično ostavljanjem stare obuće izraziti svoje nezadovoljstvo.

Predsednik Moto-asocijacije Srbije Ljubiša Nikolić kazao je novinarima da traže dijalog sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vlade, pre svega sa predstavnicima Ministarstva finansija, jer godinu dana nisu dobili odgovor na zahtev o smanjenju poreza na upotrebu motora.

"Za auto od 1.200 kubika, koji košta oko 12.000 evra, vozači plaćaju taksu od 1.200 dinara, a za motocikle te vrednosti taksa je oko 30.000 dinara", naveo je on.

Prema rečima Nikolića, nezadovoljni motoristi danas obnavljaju taj zahtev i neće odustati od protesta dok im se ne odgovori.

"Ostavićemo staru obuću i tako i na simboličan način iskazati naše nezadovoljstvo", kazao je on i dodao da će je kasnije pokupiti da ne bi ostalo djubreta iza njih.

Današnjem protestu prisustvuju motoristi iz svih krajeva Srbije. Saobraćaj u gradu se odvija otežano.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 1.500 motorista protestuje zbog visokih poreza i taksi

Izvor: Blic, 17.Apr.2010

Oko 1.500 motociklista protestovalo je danas u Beogradu zahtevajući dijalog sa Vladom o smanjenju poreza, taksi i registracija na upotrebu motocikala...Oni su se ujutro okupili na Ušću, odakle su se motorima nešto pre 12 časova dovezli do Doma narodne skupštine, gde će, kako je najavljeno, simbolično...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.