Održano kolektivno venčanje

Izvor: Studio B, 17.Maj.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano kolektivno venčanje

Danas je održana 15. „Svadba za maštanje", kolektivno venčanje pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda. Studio B je, kao i prethodnih pet godina, uživo prenosio svadbu.

Manifestacija je okupila rekordan broj parova - čak 222, koji su se venčali besplatno na platou ispred Skupštine grada i dobili brojne poklone.

Parovi iz svih krajeva Srbije ali i iz Amerike, Kanade, Austrije i bivših jugoslovenskih republika odlučili su da sudbonosno "da" izgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u srpskoj prestonici, a sreću im je poželeo i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

On je gostujući u emisiji "Žikina šarenica", koja je u zajedničkoj saradnji sa televizijom "Studio B" direktno prenosila čitav događaj, podsetio je da je grad Beograd pre četiri i po godine pokušao da pomogne svima koji se odlučuju na korak da imaju porodicu i decu.

-Tada se krenulo sa aktivnim i konkretnim merama pomoći. Prva stvar koju smo uradili bila je izdvajanje sredstava za punu platu za trudnice, potom smo počeli da porodiljama poklanjamao bebi pakete, koji su im više nego korisni. Prošle nedelje dodelili smo 50.000. paket, što znači da se u poslednje dve i po godine rodilo toliko beba. U Beogradu se lane rodilo tačno 20.319 malih Beograđana, koliko je otprilike bilo i pretprošle godine, dok samo nekoliko godina pre toga taj broj nije premašivao 15.000. Ima sličnih ideja i u Srbiji, neki su u mogućnosti da prate prestonicu, neki ne, i zbog toga je 5.000 paketa Beograd darivao najnerazvijenijm opštinama naše zemlje. Sve to što radimo čini me veoma ponosnim.- rekao je Đilas,naročito naglašavajući značaj Programa finansiranja pokušaja vantelesne oplodnje.

Manifestacija je počela velikim balom ispred hotela "Moskva", gde je učestvovalo oko hiljadu parova. Zatim su mladenci krenuli put Starog dvora, gde je obavljen svečani čin venčanja. Predsednik organizacionog odbora Milan Krkobabić istakao je ova manifestacija predstavlja bitan događaj za grad Beograd i da je ovo najveća srpska svadba.

Ove godine 36 mlada je u drugom stanju i svi mladenci koji dobiju bebe dobiće od grada na poklon i kolica za bebe.

Organizaciju su pomogli sekretarijati za privredu i socijalnu zaštitu,kao i Turistička organizacija Beograda. Venčanje je kao i do sada bilo besplatno, tačnije parovi su bili oslobođeni plaćanja takse. Mlade su dobile venčanice (salon "Snežana", Bulevar kralja Aleksandra 592), a mladoženje besplatno šišanje u salonu "Bibis" (Zmaj Jovina 5). Obezbeđeni su i vredni pokloni, kao i mogućnost korišćenja pedeset odsto popusta za nakit, usluge frizera i kozmetičarske i fotografske usluge. Smeštaj mladenaca iz unutrašnjosti obezbeđen je za dan ranije u pet hotela. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kolektivno venčanje: "Da" rekla 222 para

Izvor: Glas javnosti, 18.Maj.2013, 13:18

BEOGRAD - Rekordna 222 para venčala su se danas na manifestaciji kolektivnog venčanja "Svadba za maštanje"...Posredi je tradicionalna manifestacija, koja se u glavnom gradu Srbije pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda održava 15. godinu zaredom..."Parovi su iz svih krajeva naše zemlje,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.