Održana prezentacija javnih konkursa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Izvor: Studio B, 17.Feb.2011, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana prezentacija javnih konkursa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Prezentaciju su organizovali Nacionalna služba za zapošljavanje i Centar za zapošljavanje i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je osam konkursa i javnih poziva za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom ukupne vrednosti 800 miliona dinara, kako bi se povećala kompetentnost i konkurentnost ovih lica na otvorenom tržištu rada.

Član Gradskog veća Miroslav Čučković prisustvovao je u Novobeogradskoj kulturnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << mreži ovoj prezentaciji.

Prezentacija je organizovana da bi se poslodavcima, predstavnicima lokalnih samouprava, lokalnih saveta za zapošljavanje, javnih ustanova i preduzeća, privrednih društava, društvenih organizacija, udruženja građana i osobama sa invaliditetom pružile informacije o svim programima za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom u 2011. godini.

- Grad Beograd je u svojim preduzećima zaposlio 111 osoba sa posebnim potrebama, iako je prema Zakonu o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom bio u obavezi da zaposli samo pola od tog broja. Ovo smo uradili jer želimo da u Beogradu maksimalno iskoristimo ono što osobe sa posebnim potrebama mogu da rade. Nažalost, polovina tih ljudi ima niže obrazovanje, pa je veoma značajno što je jedna od mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom podizanje njihove obrazovne strukture. Ovim osobama ne treba da izlazimo u susret samo prilikom zapošljavanja već moramo i da im omogućimo da se okupljaju pod inicijativom lokalnih samouprava. Dobar primer za to daju nam evropski gradovi u kojima pojedinim danima opštine organizuje drušveni život osobama sa posebnim potrebama - rekao je Čučković.

Na prezentaciji su svi zainteresovani upućeni kako da se, uz olakšice i subvencije, uključe u programe i mere zapošljavanja osoba sa invaliditetom i tako na najbolji način pokažu društvenu i socijalnu odgovornost, kao i primenu odredbe Zakona o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.