Održana manifestacija „April u Beogradu

Izvor: Studio B, 20.Apr.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana manifestacija „April u Beogradu"

Održana je prva inkluzivna plesno-kreativna manifestacija, čiji je moto „April u Beogradu".

Manifestaciju održanu kod Muzičkog paviljona u Kalemegdanskom parku, organizovali su korisnici Dnevnog boravka „Stari grad" i volonteri „heARTTreach" i „Carpe Diem", uz pomoć grada Beograda i JP „Beogradska tvrđava".

Član Gradskog veća Darko Božić podržao je prvu inkluzivnu plesno-kreativnu manifestaciju, čiji je moto „April u Beogradu".

- Sastojala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se iz dva dela: plesa i kreativne radionice. U okviru prvog programa, izvodili su se plesovi od latino ritma do tradicionalnih narodnih igara. Korisnici Dnevnog centra uzeli su aktivno učešće u izvođenju plesnih tačaka. Ovakvi događaji značajni su jer se tako podiže kvalitet života osoba ometenih u razvoju, a oni sami stvaraju pozitivnu sliku o sebi, osećaju se nezavisni i socijalno prihvatljivi. Sistemska rešenja moraju im omogućiti da oblikuju, izražavaju i realizuju svoje osnovne razvojne potrebe i posebne interese. Zajedno pokazujemo da želimo da gradimo inkluzivno društvo u Beogradu - rekao je Božić.

Marina Vidojević iz Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju DB „Stari grad" istakla je da je ovo prva radionica na otvorenom, što će ubuduće postati praksa barem jednom mesečno. Želja je da se korisnici približe sugrađanima i da vide kako se sa njima radi i koliko oni mogu, te da se na taj način integrišu u širu, socijalnu sredinu i da budu priznati kao ravnopravni članovi društva. Sada je gledaocima ponuđeno umeće u plesu i slikanju, a već narednog meseca to će biti sport.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.