Izvor: Studio B, 23.Okt.2012, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan turnir u boćanju za osobe sa invaliditetom

Udruženje građana „Sve je moguće" u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda održalo je promociju pod nazivom „Boćanje za sve" u SC „Olimp".

Ovo prvo nezvaničo otvoreno prvenstvo Beograda su, uz prisustvo ambasadora Japana Tošija Cunozakija, otvorili gradski sekretar omladine i sporta Aleksandar Kovačević i predsednik Skupštine opštine Zvezdara Dušan Ignjatović, a turnir je uveličan prisustvom Draženka Mitrovića, najtrofejnijeg srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sportiste sa invaliditetom.

Boćanje je paraolimpijski sport i u svetu veoma popularna sportska disciplina koja i kod nas stiče sve veći broj pristalica. „Boćanje za sve" je ujedno i završna manifestacija celogodišnjih aktivnosti koje su se odvijale u školama i ustanovama za decu sa invaliditetom kao i u brojnim organizacijama i udruženjima pripadnika ove populacije iz Beograda i još nekoliko gradova iz Srbije.

Takmičenja su održana u kategoriji pionira, juniora i seniora. Svim učesnicima dodeljene su diplome, a najuspešniji su dobili i medalje.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.