Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Feb.2018, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest za spas Hipodroma u Beogradu

Uduženje građana "Hipodrom Beogradu" i Konjički klub "Careva ćuprija" održali su danas ispred Skupštine grada Beograda protest pod nazivom "Apel za Hipodrom - Hipodrom u srcu Beograda" i zatražili od gradske vlasti da tom objektu produži ugovor o korišćenju zemljišta kao i da više novca uloži u konjički sport.

Oko 200 okupljenih građana je od gradske vlasti zatražilo da "ispune obećanja od pre nekoliko godina", da rekonstruišu tribine, isplate nagrade, saniraju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << staze i odrede propozicije koje, kako su istakli "čekaju svake zime godinama unazad".

Pokretač peticije za spas Hipodroma Aleksandar Stevanović rekao je da ugovor između javnog preduzeća "Hipodrom Beograd" i Grada, o korišćenju zemljišta, ističe u junu ove godine, a da nema naznaka da će biti produžen, kao i da već godinama gradska vlast ništa ne finansira na hipodromu.

"Smatramo da se to namerno radi, da bi oduzeli zemljište hipodromu i zato smo se okupili ovde, da apelujemo da se s tom praksom prekine i da se obrati pažnja na hipodrom i njegove probleme jer je to dragulj koji ovaj grad i ova zemlja imaju", kazao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, beogradski hipodrom je "katalizator" celog konjarstva u Srbiji.

"Ako se pravilno njime upravlja, može da donose ovoj zemlji mnogo radnih mesta i novca kroz poreze, tako da nema nikakvog razloga da se tako postupa prema tom objektu", kazao je Stevanović.

Predsednik Konjičkog kluba "Careva ćuprija" Jakov Vujović rekao je da su se ljubitelji konjarstva okupili ispred Gradske skupštine s ciljem da pokažu da je "Careva ćuprija u srcu Beograda već 104 godine i da tako treba da se nastavi barem još toliko godina".

"Naša dužnost je da sačuvamo tradiciju jer bez tradicije nema budućnosti, a mislim da ako istrajemo dobićemo ovu bitku - da sačuvamo Beograd kakav volimo", rekao je Vujović.

Ispred gradske Skupštine su proslavljeni šampioni konjičkog sporta prošetali konje kako bi ukazali na položaj tog sporta u Srbiji i potrebu da se u njega više ulaže i apelovali da se sačuva "Hipodrom u Beogradu".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST NA KONJIMA Apel za obnovu Hipodroma ispred Skupštine grada podržali i POZNATI KAO DŽOKEJI

Izvor: Blic, 24.Feb.2018

"Apel za Hipodrom" parola je oko koje su se okupili Beograđani sa konjima danas u podne ispred Skupštine grada. Organizatori neobičnog protesta navode da su se na ovaj potez odlučili da bi upozorili nadležne ustanove i javnost na značaj Hipodroma kraj Careve ćuprije i nezavidno stanje u kojem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.