Izvor: Studio B, 08.Okt.2010, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Dečji hepening „To sam ja - to smo mi!"

Više od 400 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca družilo se u Centralnom domu Vojske Srbije povodom jubilarnog, desetog po redu Dečjeg hepeninga, koji se odvija pod sloganom „To sam ja - to smo mi!".

Ove vesele susrete, čiji je cilj da afirmišu dečju kreativnost, druženje i igru, ali i da skrenu pažnju javnosti na prava i potrebe dece, otvorila je Ljiljana Jovčić, sekretarka za dečju zaštitu.

- Osećam se pomalo tužno, jer bih zaista volela da Dečja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nedelja bude svaka nedelja u godini, a mi se trudimo da tako i bude. Za svako dete je bitno da odrasta u zdravom okruženju i na nama je da im pružimo uslove za bolje odrastanje - pozdravila je decu Ljiljana Jovčić.

Dečji hor „Beogradski glas", koji predvodi poznata pevačica Aleksandra Kovač, razdrmao je mališane uz taktove pesme „Hej, hej bejbe", a na sceni su se potom smenjivali pevači, plesači, recitatori, pesnici i folkloraši. U programu su učestvovala i deca sa smetnjama u razvoju, kao i mladi iz marginalizovanih grupa. Gosti Beograda bila su i deca iz Osnovne škole „Dragoljub Ilić" iz sela Dračića kod Valjeva.

- Cilj Dečjeg hepeninga je da podrži i afirmiše dečja prava, da promoviše vršnjačku toleranciju, zdrave stilove života i nenasilne komunikacije, kao i odrastanje bez nasilja - istakla je Ljubica Beljanski-Ristić, predsednica Skupštine Prijatelja dece Beograda.

Tokom susreta organizovane su i likovne i kreativne radionice crtanja, vajanja, slikanja i izrade vitraža i liciderskih srca.

Manifestaciju organizuju Prijatelji dece Beograda i Srbije, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike i gradom Beogradom.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Afirmacija kreativnosti

Izvor: Danas, 09.Okt.2010, 01:09

Jubilarni, 10. dečji hepening pod nazivom „To sam ja to smo mi“ održan je juče u Domu Vojske Srbije. Manifestacija je okupila oko 400 dece predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, decu sa smetnjama u razvoju i decu i mlade iz marginalizovanih grupa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.