Održan 49. Beli kros

Izvor: Studio B, 14.Feb.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 49. "Beli kros"

Preko 600 takmičara iz sedam zamalja nadmetalo se u osam kategorija, a u najjačoj seniorskoj dominirali su Novopazarci - Amela Terzić i Erzan Bibić.

Tradicionalni „Beli kros" u Košutnjaku, osmišljen da nam lepote kraljice sporta atletike, dočara u zimskom ambijentu, 49-to izdanje zabeležio je u lepom prolećnom danu. Preko 600 takmičara iz sedam zamalja nadmetalo se u osam kategorija, a u najjačoj seniorskoj dominirali su Novopazarci - Amela Terzić i Erzan Bibić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Vojska i policija na početku, rekreativci na kraju. Između oni koji se „kraljicom sportova" bave ozbiljno: pioniri, juniori i seniori. Tako izgleda presek 49-og izdanja „Belog krosa" u Košutnjaku. Neko je ovu prestoničku oazu možda napustio razočaran plasmanom, ali su svi akteri, uključujući i publiku, uživali u, za ovo doba godine toplom, sunčanom danu.

Najbrojniji su, po tradiciji, bili najmlađi takmičari, tako da je usklađivanje kalendara „Belog krosa" sa školskim raspustom - pun pogodak. Da rezultat nije primaran, potvrdile su nam dve mlade dame, a da je atletika lakši posao od našeg novinarskog, jedan momčić koji već osvaja trofeje.

Najbolje, seniore - ostavili smo za kraj. U konkurenciji kvalitetnih takmičara iz Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Velike Britanije, najbolji su bili atletičari iz Srbije. Oboje su iz Novog Pazara. Amela Terzić pobedila je sedmi put i izjednačila rekord Olivere Jevtić. Druga je bila Biljana Cvijanović iz Crvene zvezde, a treća gošća iz Crne Gore Slađana Tomović. Rekord je, u drugom segmentu, zabeležen i u konkurenciji seniora. Sedamnaestogodišnji Erzan Bibić najmlađi je pobednik u istoriji „Belog krosa", a društvo na pobedničkom postolju pravili su mu, srebrni Mađar Laslo Gregor i trećeplasirani Slovenac Primož Kade. Da je porodici Radović humor u krvi, potvrdio je i Duškov brat Brana, koji je obećao da će za 50-to, jubilarno izdanje od meteorologa komšija iz Košutnjaka poručiti sneg, a ako oni omanu pozvaće prijatelje sa Kopaonika da naprave veštački, kako bi kros opravda pridev - beli.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.