Određeni uslovi za usvojitelja keruše Mile

Izvor: Studio B, 29.Jul.2010, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određeni uslovi za usvojitelja keruše Mile

Stručna komisija Sekretarijata za komunalne poslove koja brine o zdravstvenom stanju keruše Mile, utvrdila je i kriterijume koji će važiti za budućeg usvojitelja ovog psa kome je pre tri meseca nepoznato lice brutalno odseklo sve četiri šape.

Sekretarijat nije želeo da otpočne proces usvajanja keruše Mile dok ne bude određen način na koji će psu, uprkos teškom invaliditetu, biti omogućen što normalniji život.

Sada, kada je određena vrsta proteza koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je psu potrebna i kada je počela njihova izrada, stručna komisija je utvrdila i neophodne kriterijume za budućeg usvojitelja keruše Mile, imajući u vidu specifično stanje psa. Odlučeno je da prednost pri usvajanju imaju lica sa stalnim prebivalištem na teritoriji grada Beograda, zbog kontinuiranog praćenja i nadzora nad zdravstvenim stanjem psa i uslova držanja i nege. S obzirom na invaliditet psa, budući usvojitelj moraće da ima obezbeđeno dvadesetčetvoročasovno prisustvo uz psa, te da poseduje kuću sa dvorištem ili stan koji ima izlaz na zelenu površinu. Prednost će imati ona lica koja ili nemaju psa ili imaju ne više od jednog psa veličine keruše Mile ili manjeg. Usvojitelj mora da ima stalne i stabilne finansijske prihode zbog neophodne medicinske nege i pojačane ishrane. Takođe, usvojenje Mile biće moguće samo uz saglasnost budućeg vlasnika da stručna ekipa Veterinarske ustanove „Veterina Beograd" jednom mesečno ima pravo na pregled keruše i na uvid u način na koji se ona neguje. Ukoliko dođe do neadekvatnog tretmana, Veterinarska ustanova „Veterina Beograd" i grad Beograd imaju pravo da uzmu psa.

Prijave za usvojenje keruše Mile dostavljaće se Sekretarijatu za komunalne poslove - Odsek zoohigijena, na adresu Golsvordijeva 35, Beograd, a razmatraće ih komisija koju će, uz članove stručne komisije, činiti i Goran Paskaljević, kao predstavnik nevladinih organizacija odnosno udruženja za zaštitu životinja, Sandra Spoja, devojka koja je pronašla kerušu, i veterinar Miloš Ranđelović, koji joj je u prvim danima pružao stručnu pomoć, kao i Veran Matić, direktor B92, medijske kuće koja je formirala Fond „Mila", navodi se u saopštenju Veterinarske ustanove „Veterina Beograd".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.