Odbojkašice Srbije obišle mališane u Tiršovoj: Nije fer, to su samo deca...

Izvor: Blic, 08.Jun.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije obišle mališane u Tiršovoj: Nije fer, to su samo deca...

Nije fer, nije fer - ponavljale su i tešile jedna drugu srpske odbojkašice i reprezentativke koje su posetile Dečju kliniku u Tiršovoj.

Suze radosnice u očima malih devojčica i dečaka kad su ugledali svoje heroje u trenucima između nove terapije, operacije i teškog oporavka, izmamile su najiskrenije emocije našim odbojkašicama.

Niko tako iskreno nije mogao da zagrli malu Elmedinu Sabanu (4), koja bez kosice na glavi strpljivo sedi u rukama svoje majke čekajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još jednu terapiju, kao što su to uradile devojke ogromnog srca. Poljupci, zagrljali i smeh još jednom je okupirao Tiršovu, mesto najveće patnje mališana, kako je direktor prof. dr Zoran Radojičić nazvao ovo mesto.

Terzić: Sve za decu

- Svima nam je drago da možemo da pomognemo na bilo koji način, pogotovo kad su deca u pitanju. Ta pomoć neće biti samo sad, već će devojke pomagati i u narednom periodu, naročito nakon ovoga što su ovde videle - priča Zoran Terzić, selektor.

Pre mesec dana, i muška odbojkaška selekcija Srbije takođe je u akciji "Odbojka spaja" poklonima i posetom radovala mališane. I tada, kao i sada, postavljalo se isto pitanje: "Zašto se naša deca leče u ovako lošim uslovima?".

Kao što je "Blic" pisao, neuslovna zgrada u kojoj se leči 300 mališana može da primi samo 100 dece. Da se ovo stanje popravi jedino rešenje je izgradnja nove klinike, za šta je "Blic" pokrenuo i inicijativu. Plan i projekat postoje, potrebno je samo da se skupi novac i krene u radove. Uz crteže zahvalne dece, devojke su otišle šaljući jasnu poruku: njima se mora pomoći!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.