Od srede bez popusta za poziv za taksi prevoz

Izvor: Politika, 03.Jun.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od srede bez popusta za poziv za taksi prevoz

BEOGRAD - Taksi udruženja u Beogradu dužna su da do srede, 8. juna, na osnovu odluke gradskih vlasti, ukinu popust na poziv, rekao je danas pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz Beograda Aleksandar Đukić.

Odluka o ukidanju popusta doneta je na osnovu izmena Zakona o drumskom saobraćaju, kojim je predviđeno da grad Beograd detaljnije reguliše uslove taksi prevoza i utvrdi najnižu ekonomsku cenu, kazao je Đukić Tanjugu.

Pojedina taksi udruženja ranije su ukinula >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << popust, dok će druga to učiniti do srede, a to je bio jedan od njihovih osnovnih zahteva prilikom predlaganja izmena zakona, podsetio je Đukić.

Popust na poziv još ranije ukinuli su „Beogradski” i „Pink” taksi, u „Žutom” taksiju popust ne važi od danas, a u „Plavom taksiju” , kako je rečeno Tanjugu, sa ukidanjem popusta sačekaće dok ne dobiju zvanično obaveštenje.

Dosadašnja cena pređenog kilometra taksi vozilom nije se menjala, pa start košta 140 dinara, kilometar u prvoj tarifi 55, a u drugoj 70 dinara.

Izmene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju stupile su na snagu 17. maja i njima se lokalnim samouprava nalaže da odrede jedinstvenu cenu taksi prevoza.

Tanjug

objavljeno: 03.06.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.