Izvor: Blic, 31.Okt.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od noćas ponovo prohodan put za Pančevo: Radovi na železnici gotovi pre roka, drumski saobraćaj se normalizuje

Završeni su radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta, u blizini Pančevačkog mosta, i od ponoći do četiri sata ujutru biće normalizovan drumski saobraćaj, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Radovi u okviru realizacije ruskog kredita su započeti 6. maja i završeni su pre roka, navodi se u saopštenju.

Vrednost radova na rekonstrukciji nadvožnjaka je 4,1 milion dolara, a izvođač je ruska kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << RŽD Internešnl sa domaćim podizvođačima.

KILOMETARSKE KOLONE ISPRED PANČEVAČKOG MOSTA Evo kako da stignete od Pančeva do Beograda

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova i tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen, na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

Iako je rok za kompletan završetak bio 75 dana, zahvaljujući neprekidnom angažovanju radnika u dve smene, radovi su završeni 10 dana ranije.

Da li je na pomolu rešenje za gužve na Pančevcu? Od 11. decembra uvodi se BG voz za levu obalu Dunava

Tokom prve dve faze radova, završena je rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49 metara, a drugi nadvožnjak dužine 63,50 metara završen je u poslednjoj fazi.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa 1 osnovnog Ugovora iz Ruskog državnog kredita, koji se odnosi na izgradnju novog drugog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne, na pruzi Beograd Centar - Pančevo Glavna - Vršac - Državna granica sa Rumunijom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ZAVRŠEN PAKAO: Radovi kod Pančevačkog mosta gotovi pre roka!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Nov.2016, 11:06

Rekonstrukcija nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta, u blizini Pančevačkog mosta je završena i od ponoći će biti normalizovan drumski saobraćaj...Kako je saopštila Infrastruktura železnice Srbije, radovi su počeli 6. maja ove godine i završeni su 10 dana pre roka...Izgradnja...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.