Od crteža Pikasa do revije skeleta

Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od crteža Pikasa do revije skeleta

Jubilarna, peta „Noć muzeja" biće održana 17. maja (od 18 do 2 časa posle ponoći) na preko 60 lokacija u Beogradu, a još toliko muzeja u 19 gradova širom Srbije otvoriće ovom prilikom svoja vrata.

Izuzetno vredne i cenjene svetske izložbe, umetnici i gosti iz inostranstva su deo ovogodišnje muzejske zabave, koju će obeležiti i „Modna revija skeleta" u Galeriji Prirodnjačkog muzeja, „Porodični foto-albumi" u Muzeju primenjene umetnosti, „Sviraj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svirče" u Etnografskom muzeju, „Crteži Pabla Pikasa" u Galeriji „Haos", „Želeo bih da naučim da letim na..." u Muzeju vazduhoplovstva ili „Obiđite trezore Narodne banke Srbije" u Narodnoj banci.

Značajno je i to da će beogradska „Noć muzeja" ove godine izaći iz „kruga dvojke", te će u zabavu biti uključeni i izložbeni prostori u Zemunu, Senjaku, Košutnjaku i Surčinu.

- Redovi ispred muzeja govore da je „Noć muzeja" pomerila granice muzejske kulture u Srbiji. Prošlogodišnja i prva nacionalna „Noć muzeja", koja je održana u devet gradova Srbije, zabeležila je rekordnih 320.000 poseta, i još jednom potvrdila da ova besana noć nije samo odličan provod, već i potreba da se bar jedno veče u godini umetnost prezentuje i konzumira na drugačiji i zabavniji način - smatraju osnivači Umetničko produkcijske grupe „Noć muzeja", Ana Jovanović i Mladen Petrović.

Prema njihovim rečima ono što će sigurno sve obradovati je činjenica da je srpska „Noć muzeja" postala jedna od masovnijih u Evropi i da će se i ove godine održati istog dana kad i ostale Noći muzeja izvan naših granica.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Peta Noć muzeja u 20 gradova Srbije

Izvor: B92, 01.Apr.2008

Peta kulturna manifestacija "Noć muzeja", koja će se odvijati u više od 120 galerijskih i muzejskih prostora u Beogradu i još 19 gradova širom Srbije, biće održana 17. maja.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.